AKTUELNO

Žene koje redovno nose grudnjake nemaju problema da odgovore na pitanje – zašto grudnjaci imaju više redova kukica?

To pitanje verovatno više muči muškarce, pa da razjasnimo. Nekoliko redova kukica pomaže u slučajevima kada grudnjak postane pretesan. Ovo se može desiti pre menstrualnog ciklusa kada ženske grudi oteknu i treba im više prostora, a kasnije se vrate u normalnu veličinu. Kod nekih žena to je izraženije nego kod drugih, pa je podesivi grudnjak veoma praktičan. Takođe, vremenom se grudnjaci rastežu od nošenja, pranja i sušenja.

Širina trake koja drži korpe je pričvršćena za nekoliko redova kuka. Uži su pogodniji za sitne žene sa manjim grudima. Širi su bolji izbor za punije žene sa većim grudima, jer se takav grudnjak neće toliko urezati u kožu na leđima.

Ako vam je omiljeni grudnjak postao pretesan, a ekspanziona kopča više nije tu, onda je dobro znati da u prodavnicama donjeg veša postoje posebni nastavci koji rešavaju ovaj problem, prenosi 24sata.hr.

Mnoge žene često prave ove tri greške kada su u pitanju grudnjaci

Iako možda mislite da dobro znate svoju veličinu grudnjaka, ne zaboravite da se oblik i veličina grudi menjaju sa godinama. Najidealnije je da isprobate grudnjak pre kupovine i obratite pažnju na neke stvari.

Grudnjak odgovarajuće veličine vas neće stiskati, niti će vam grudi ‘plivati u njemu’, a bratele vam neće kliziti sa ramena. Ako želite da vam grudi izgledaju veće, nabavite push up model. Takvi modeli imaju dodatni sloj koji povećava grudi.

Pričvrstite grudnjak ispod lopatica, ne previsoko kao mnoge žene. Zatim podesite bratele tako da prst stane između njih, prekratke će se urezati u kožu, a to izgleda ružno. Sagnite se i proverite da li grudi ispadaju iz korpi jer ne bi trebalo da se to dešava. Probajte da gurnete prst ispod dojke da vidite da li je grudnjak dovoljno čvrst, da ne viri.

Prečesto perete grudnjak

Ako grudnjak perete nakon svakog nošenja, može se desiti da brzo izgubi elastičnost, pa grudi u njemu više neće izgledati dobro. Preporučuje se pranje nakon tri do četiri nošenja u mrežici za veš.

Sušite ga u mašini za sušenje

Sveže oprani grudnjak najbolje je sušiti na vazduhu, ali ne tako da visi za jedan kraj – može da se rastegne. Ispravno je staviti ga da visi preko sredine radi sušenja. Ako vam se grudnjak rasteže, više neće pravilno podržavati vaše grudi.

Autor: