AKTUELNO

Mnogi TikTok korisnici dele savete za mekše i punije usne, a ovaj trik je posebno zanimljiv jer koristi sastojak koji većina ljudi već ima u kupatilu i koji čini čuda, prenosi b92.net.

Recept je jednostavan: uzmite serum s hijaluronskom kiselinom koji inače koristite za lice i nanesite ga na usne. Zatim, preko seruma nanesite bogat sloj balzama za usne. Bitno je izabrati gust balzam, preferirano napravljen od vazelina ili biljnog lanolina.

Hijaluronska kiselina je ključni sastojak za ovaj trik. Ona je poznata po svojoj moći zadržavanja vlage, čineći je idealnom za hidrataciju usana. Serum s hijaluronskom kiselinom zajedno s debelim slojem balzama za usne čini efikasnu kombinaciju. Osim što usne postaju mekše, ovaj trik može dati i iluziju punoće, što je posebno popularno među korisnicima TikToka.

Koža na usnama je izuzetno tanka i podložna isušivanju, pa je važno redovno ih hidrirati. Osim ovog trika, pijenje dovoljno vode je takođe ključno za održavanje hidriranih usana. Takođe, izbegavajte proizvode za usne koji sadrže jake mirise ili sastojke poput mentola, jer mogu iritirati kožu. Ako planirate boravak na suncu, birajte balzame s SPF za dodatnu zaštitu.

@danicolexx

How to get bigger lips 🫶🏼 #hyaluronicacid #skincare #lips #lipfillers #koreanskincare #hacks

♬ Never Lose Me - Flo Milli

Autor: