AKTUELNO

Vogue, najuticajniji modni časopis na svetu, objavio je najpopularniju frizuru u 2024. godini. Naziv te frizure je Nirvana i kažu da „izgleda seksi i na 20-godišnjakinjama i na 70-godišnjakinjama“.

Crvene tepihe ispunila su izdanja kratke kose do ramena ili ključne kosti, ali s opuštenim, cool i pomalo razbarušenim stilom. Pomislite na Kurta Kobejna, ali 30 godina kasnije, i znaćete odakle je frizura dobila ime.

Sidni Svini poslednja je slavna osoba koja je tako ošišala kosu, a svojim novi midi bobo inspirisan Kobejnom prošetala je tokom Nedelje mode u Milanu. Dženifer Aniston, Ema Stone i Izabel Iper takođe su obožavateljke ove trendi frizure.

„Obožavamo ovu frizuru“, kaže stilistkinja Maria Baras, koja objašnjava da su ovakve frizure srednje dužine uvek bile popularne. U njenom salonu Cheska klijenti to redovno traže. „Savršena je za one koji žele promenu, ali ne žele da prekratko da ošišaju kosu“, napominje.

Još jedan razlog zašto je Nirvana frizura tako popularna?

„Neverovatno je svestrana jer pristaje različitim oblicima lica i može se lako prilagoditi prilikom stilizovanja. Dobro izgleda s različitim razdeljcima, odlično sa šiškama spuštenim na stranu i prednost joj je u dužini, što znači da je možete vezati u konjski rep kada vežbate ili isprobavate drugačiji izgled“, objašnjava Baras.

„Bez obzira na to imate li 20 (kao Svini) ili 70 (kao Iper), Nirvana frizura pristaje svim uzrastima – mi smo opsednuti“, zaključuje Vogue.

Autor: