AKTUELNO

Muškarci su osvojili svemir, ali još ne mogu da dokuče strukturu ženskog univerzuma. Stoga se naše svakodnevne navike i dalje smatraju neshvatljivim i apsurdnim.

Podsetimo se šta najčešće izaziva zbunjenost kod pripadnika jačeg pola. Koje su to ženske navike koje zbunjuju muškarce?

1. Putujte samo sa velikim koferom

Idete samo na produženi vikend, a jedva ste zatvoritli najveći kofer jer je pretrpan garderobom, obućom i kozmetikom. To muškarci nikada neće razumeti. A žene s druge strane vole da su uvek spremne, nikad se ne zna kad će im nešto zatrebati. Što je sigurno – sigurno je.

2. Pamtite i "najbeznačajnije" datume

Prvi poljubac, prvi sastanak, prvi seks, dvadeset peti poljubac od prvog sastanka, trideset peti seks posle petnaestog poljupca… Zvuči poznato? Mi žene, šta god da se kaže, smo sentimentalne prirode – pamtimo manje događaje iz jednog jednostavnog razloga – u svom sećanju pohranjujemo sve male stvari povezane sa muškarcem kojeg volimo.

Predstavnici jačeg pola mogu biti sigurni da ako smo zaboravili kada je prvi put prenoćio kod nas, to znači da se romansa ubrzano približava kraju. Muškarci, za razliku od nas, razmišljaju globalno, a datum koji je čvrsto fiksiran u njegovoj glavi mora da odgovara razmerama – pa, na primer, rođendan vašeg deteta…

3. Nosite neudobne cipele

Lepota zahteva žrtvu – to je mnogim ženama potpuno jasno i prihvatljivo, ali muškarcima nije. Žene su to oduvek „mučile“ sebe zarad lepote. Setite se samo užasno neudobnih korseta zbog kojih su dame padale u nesvest ali ih se nisu odricale. Muškarci nikada neće razumet inašu potrebu da hodamo u užasno neudobnim cipelama i vrtoglavo visokim potpeticama. I oni vole kada žena izgleda seksi, ali im je neverovatano da se neko muči zbog toga.

4. Kupujte torbe i cipele u ogromnim količinama

Da, najčešće kupujemo dvadeset peti par cipela ne zato što bismo u suprotnom morali da hodamo bosi, već zato što su nam se dopale „ove male plave, crvene, lakirane, antilop (i još mnogo, mnogo opcija), cipele. A ako ih sada ne kupite, život neće imati smisla. A novim cipelama, treba nova torba (logično), jer im stara (čak i ako kupljena pre nedelju dana) apsolutno ne odgovaraja!

Uvek, uvek će nam nedostajati neka torba – velika ili mala, srednja, sa kaišem ili sa lancem, prugasta ili obična, od tkanine ili kože. Muškarci nisu u stanju da shvate da univerzalna tašna ne postoji, ma koliko se trudili.

5. Sakupljajte tonu kozmetike

A čak i ako smo mladi i lepi, naš toaletni stočić jednostavno pršti od svih vrsta krema, seruma, maski i ostalog „neophodnog“. Istovremeno, muškarac ima šampon, gel pre brijanja i gel posle brijanja. Posebno „napredni“ imaju gel za stilizovanje kose, ali to je pre izuzetak nego pravilo. Ukratko, maksimum četiri proizvoda naspram naših pedeset pet.

Autor: