AKTUELNO

Aplikacija za kupovinu koju koristi više od 200 miliona ljudi na svetu, Lyst, objavila je listu s najpopularnijim modnim markama i proizvodima na tržištu, a prema njihovoj rang-listi za treći kvartal 2023., najviralniji proizvod su Tabi baletanke brenda Maison Margiela.

Baletanke u Mary Jane stilu, koji je hit ove godine, koštaju 650 evra i modni znalci već ih dugo smatraju odličnom investicijom, a Lyst je objavio da je potražnja za ovim cipelama u septembru porasla za 342 posto.

Naime, cipele su upravo u septembru postale potpuni hit na TikToku, i to zbog jedne ljubavne priče s nesrećnim krajem.

„Tabi Swiper“

U slučaju da ste propustili ovaj hit, reč je o viralnoj priči „Tabi Swiper“ koja je početkom septembra na nekoliko dana potpuno zaludela TikTok.

Naime, jedan je tip iz Njujorka proveo noć s jednom ženom koju je upoznao na Tinderu, a zatim joj navodno uzeo Tabi balerinke pa kasnije vratio. U međuvremenu se pojavila priča i da je baletanke dao svojoj devojci, a žena je sve ispričala na TikToku i tako prikupila milione pregleda.

Priča je zainteresovala 178 miliona tiktokera, a potražnja za cipelama je planula i tako su baletanke s neobičnim procepom ušle u modnu istoriju, prenosi Index.

Hit cipele prošlog kvartala

Inače, prema Lystovoj listi, najpopularniji svetski brend je Miu Miu, dok je Loewe pao na drugo mesto. Osim Margielinih baletanki, na listi“najvrelijih“ proizvoda prošlog kvartala našao se i Nike x Martine Rose Shox MR4 model, Birkenstock Arizona papuče, Tory Burch cipele s „pirsingom“, patike New Balance 550 kao i Pradine salonke ukrašene 3D cvijetom.

Autor: