AKTUELNO

U potrazi za prirodnim i efikasnim načinima poboljšanja sjaja kose, mnogi se okreću ka korišćenju lekovitih i začinskih biljaka. Jedna od najčarobnijih koja je osvojila srca zaljubljenika u prirodnu negu kose. jeste ruzmarin.

Ovaj aromatični začin ne samo da dodaje ukus hrani, već je i sjajan saveznik u očuvanju zdravlja kose. Evo kako da iskoristite moć ruzmarina u kombinaciji s vrelom vodom za postizanje sjajne i zdrave kose.

Sakupite svež ruzmarin: Najbolje je da koristite sveži ruzmarin, koji možete pronaći na pijaci ili u marketu a najbolje je da ga posadite kod kuće kao začinsku biljku.

Prokuvajte vodu: Stavite šolju od 2 dl vode da provri. Ako ste u mogućnosti, koristite filtriranu vodu kako biste osigurali čistu i zdravu mešavinu za kosu, ali nije obavezno.

Dodajte ruzmarin: Kada voda provri, ubacite per do sedam grančica svežeg ruzmarina. Smanjite temperaturu i ostavite da se kuva još 5 minuta kako bi se esencijalna ulja ruzmarina otpustila u tečnost.

Ohladite i procedite: Nakon što ste izvadili ruzmarin iz vode, ostavite je da se ohladi na sobnoj temperaturi dva sata. Zatim procedite vodu kako biste uklonili listiće ruzmarina i ostale čestice.

Pranje kose: Operite kosu kao i obično šamponom, najbolje onim bez parabena. Nakon toga, koristite ohlađenu čak za poslednje ispiranje. Ravnomerno rasporedite po kosi.

Masiranje temena: Dok nanosite svoj losion od ruzmarina, nežno masirajte teme. Ovo će poboljšati cirkulaciju krvi, što može doprineti zdravijem rastu kose.

Ostavite da deluje: Ostavite na kosi pre ispiranja da stoji 20 minuta. To će omogućiti da esencijalna ulja prodru u dlaku i kožu glave.

Ispiranje hladnom vodom: Na kraju, isperite kosu hladnom vodom kako biste zatvorili kutikule dlake i dodatno poboljšali sjaj.

#Kosa

#bujna kosa