AKTUELNO

Bile one stare ili (najčešće) nove, kako da razgazimo cipele koje nas žuljaju? Postoje jednostavni trikovi koji će vam pomoći da razgazite cipele, a sve što vam treba već imate kod kuće!

Postoje dva načina da razgazite cipele ili patike ukoliko vas žuljaju. Prvi se koristi za raznovrsnu obuću, dok je drugi najbolji ako želite da razgazite kožne cipele.

Prvi trik da najlakše razgazite cipele je da obujete deblje čarape i nosite ih po kući. Po želji, možete da dodate i neki presavijeni komad štofa na “kritična” mesta kako bi se obuća više opustila baš na tom delu koji žulja.

Drugi trik koji će vam pomoći da razgazite cipele odnosi se isključivo na kožnu obuću. Potrebne su vam čarape, vata ili ubrus i medicinski alkohol. Komad vate ili ubrusa dobro natopite alkoholom, stavite na mesto u cipeli koje vas žulja ili vam je tesno, potom obujte čarape i cipele. Hodajte malo po kući i trudite se da vršite pritisak tokom hodanja baš na tom mestu. Alkohol pomaže da se koža malo opusti i ako su cipele samo krute na tom mestu, neće vas žuljati nakon petnaestak minuta praktikovanja ovog trika.

Ovo su ubedljivo dva najlakša trika kojim možete razgaziti novu obuću.

Autor: