AKTUELNO

Svi želimo da imamo savršene lokne, ali to u najvećem broju slučajeva podrazumeva izlaganje kose visokim temperaturama. Međutim, postoji način da stilizujete kosu, a da izbegnete fen, figaro i peglu. Kako?

Žene širom sveta teže da uz što manje napore i sa najmanje posledica po zdravlje kose imaju savršene frizure, stoga se okreću prirodnijim načinima za uvijanje kose koje ne oduzima mnogo vremena. Baš takav je ovaj trik za uvijanje lokni pomoću čarapa, koji možete da testirate već večeras.

Sve što vam jeste nekoliko pari starih čarapa, nekoliko gumica, kojom ćete vezivati krajeve uvijene kose i šnale.

Foto: Pexels

Odredite debljinu pramena po svojoj želji, pa ga obmotajte oko čarape, s tim što ona treba da stoji vertikalno, sa ranflom okrenutom nagore. Naslonite pramen kose na čarapu, na vrhu pričvrstite šnalom, pa obmotavajte kosu oko čarape.  Kad umotate ceo pramen, savijte ga u krug, ceo ga obuhvatite ranflom i ona će stegnuti sve poput komotne gumice.

Nastavite dok ne umotate tako celu kosu, odredite sami koliko će vam čarapa biti potrebno i na kraju zavežite i umotajte kraj kose sa ostatkom čarape. Prespavajte sa čarapama, neće biti bolno, jer su mekane i ujutru samo odmotajte kosu. Ukoliko želite, možete raščešljati lokne, a biće fantastične i ukoliko prođete kroz njih blago prstima.

Autor: Z.L.