AKTUELNO

Izbegnite ih kako bi dobili glatku i negovanu kožu.

Činjenica je da su lice i vrat regije koje su najizloženije pogledima zbog čega je beauty industrija oduvek stavljala fokus na proizvode za negu ovih područja, a sa njom i mi. Međutim, koža tela suočava se sa istim izazovima zbog čega je potrebno da joj posvetimo malo više pažnje od pukog tuširanja ali i kada koža svakodnevno doživljava stres zbog naglih promena temperature.

Kako biste izbegli pojave kao što su crvenilo, svrab i druge iritacije, najvažniji korak koji bi trebalo da preduzmete jeste hidratacija. Mada su pravila za nanošenje losiona za telo veoma jednostavna, mnogo je onih koji nisu do kraja ovladali njima.

U nastavku smo napravili listu najčešćih grešaka koje mnogi prave prilikom upotrebe ovih preparata.

Pogrešan tajming

Najbolje vreme da nanesete losion je 3-5 minuta nakon tuširanja jer ćete tako omogućiti koži da zadrži najveći procenat vlage i pomoći joj da obnovi kožnu barijeru koja eventualno može biti ugrožena zbog upotrebe sapuna ili gela za tuširanje. S obzirom na to da naša koža s godinama postaje sve suvlja, dermatolozi savetuju da nakon četrdesete koristite losione dva puta dnevno, tačnije ujtru i uveče bez obzira na to koliko ste puta išli pod tuš.

Drugo mazanje ne mora da obuhvata čitavo telo, ali regije na kojima vam je koža suva trebalo bi da hidrirate dva puta dnevno.

Foto: Pexels.com

Nanošenje male količine proizvoda ili preskakanje određenih regija

Prilikom mazanja losiona ne bi trebalo da štedite proizvod. To ne znači da morate potrošiti polovinu sadržaja iz pakovanja, ali obilno nanošenje na čitavu površinu tela svakako je obavezno. Odvojite malo ekstra vremena i masirajte telo dok stavljate losion kako biste podstakli cirkulaciju.

Gorka je istina i da mnogi namažu samo gornji deo tela, a preskoče noge ili zaborave da nanesu proizvod na regije kao što su vrat, šake, kolena ili stopala, što je velika greška. Imajte na umu da svaki centimetar vaše kože zaslužuje adekvatnu hidrataciju.

Loš izbor proizvoda

Prilikom izbora losiona trebalo bi da vodite računa da bude prilagođen vašem tipu kože, ali i godišnjem dobu. Možda će vam leti odgovarati laganije formule, ali tokom sezone grejanja trebalo bi da koristite nešto bogatije proizvode. Birajte formule koje sadrže ši-buter, kakao-buter, hladno ceđena ulja, keramide i peptide koji hidriraju i obnavljaju lipidnu barijeru na koži, a tope se na temperaturi tela zbog čega ih koža lako upija.

Osim što će bogato nahraniti vašu kožu i sprečiti pojavu crvenila, svraba i drugih iritacija, losioni na bazi ovih sastojaka imaju i anti-age efekat, što znači da će vaša koža duže ostati čvrsta i zaglađena.

Autor: Z.L.