AKTUELNO

Odličan je za uklanjanje upornih mrlja.

Sredstvo za uklanjanje laka za nokte, napravljeno na bazi acetona, pogodno je ne samo za čišćenje noktiju od laka. Može se koristiti i u druge svrhe.

Uklanjanje mastila sa odeće

Ako je olovka bila u prednjem džepu i mastilo je iscurilo, onda ne bi trebalo odmah da izbacite košulju. Mrlju možete obrisati tečnošću na bazi acetona i mrlja će se skinuti. Ostaje samo da operete košulju.

Čišćenje tastature

Mnogo smeća se nakuplja u tastaturi. To su čestice prašine, sve vrste mrlja i mrvica. Ovo govori ne samo o izgledu tastature, već io njenim funkcijama. Tečnost na bazi acetona će pomoći u čišćenju tastature. Da biste pojednostavili zadatak, možete koristiti pamučnu podlogu i četkicu za zube.

Čišćenje česmi i slavina

Nakon kupanja, plak ostaje na slavinama i glavi tuša. Odstranjivač laka za nokte se može naneti na sunđer i prošetati po svim površinama. Ovo će se osloboditi plaka i mrlja.

Rastvaranje superlepka

Ako su vam prsti slučajno zalepljeni superlepkom, ne brinite. Ako kod kuće postoji sredstvo za uklanjanje laka za nokte sa acetonom u sastavu, onda ga morate naneti na kožu. Prsti će se brzo odvojiti jedan od drugog.

Čišćenje mrlja na podovima od pločica

Ako se na podu sa pločicama, na primer, u kuhinji pojave strane mrlje i ne obrišu se, onda se mogu ukloniti salvetom i sredstvom za uklanjanje laka za nokte. Nakon čišćenja, pločice se isperu sapunom i obrišu. Ovaj hak ne treba koristiti na drvenim podovima jer se može pokvariti.

Autor: