AKTUELNO

Prva stvar je da se savršeno našminkate bez naočara, a druga je da kreirate makeup look koji će odgovarati naočarima koje nosite.

Prvu prepreku možete da pređete korišćenjem ogledala za uvećanje, ali da biste imali sjajno našminkano lice, postoje neki trikovi koje treba da znate.

Definišite svoje oči

Ajlajner je oduvek bio siguran način da naglasite i definišete svoje oči. Da biste uravnotežili izgled očiju, preporučuje se da uvek uskladite debljinu okvira naočara sa ajlajnerom kako biste stvorili ravnomernu simetriju. Tamniju šminku stavljajte na gornji kapak, a belu ili nude olovku duž unutrašnje ivice oka, kako biste stvorili kontrast i vizuelno uvećali oči.

Foto: Pixabay.com

Ne stavljajte veštačke trepavice ili ekstenzije

Samo ćemo vam reći da nema ničeg iritantnijeg od osećaja da vas nešto bocka u oko, svaki put kada trepnete. Držite se prirodnosti i umesto veštačkih trepavica potražite maskaru koja daje gustinu i volumen trepavicama.

Koristite korektor ispod očiju

Ako ste mislili da zbog nošenja naočara, ne morate da stavljajte korektor - pogrešili ste. Staklo naočara može da naglasi tamniju boju ispod očiju, tako da je korektor jako bitan. Nanesite ga četkicom do unutrašnje ivice oka, a zatim nežno razmažite prstima.

Uklonite višak podloge

Da biste sprečili da puder ostane na okviru naočara, malo pokvasite sunđer za nanošenje šminke i lagano pređite sa njim preko nosa i jagodica, kako biste skinuli višak pudera ili podloge. Na kraju, stavite kameni puder i fiksator koji neće dozvoliti da vam se naočare lepe za puder.

Ne zanemarujte obrve

Možda naočare prekrivaju vaše obrve, ali to ne znači da ih ne treba naglasiti i oblikovati. Da biste ih naglasili, iskoristite prozirnu ili braon maskaru za obrve i očešljajte ih na gore.

Usne u jarkim bojama su uvek dobra ideja

Poenta je u balansu. Uokvirite usne odgovarajućom olovkom i nanesite ruž u jarkoj boji, kao što je crvena ili jarko roze.

Autor: Z.L.