AKTUELNO

Bez obzira na to da li ste neki komad odeće kupili u prodavnici, preko interneta ili u second hand-u, potrebno je da ga operete pre nego što ga obučete.

Nova garderoba, osim tragova ruku, može na sebi da ima i tragove hemijskih jedinjenja kojima je odeća tretirana kako bi imala određenu boju, koji mogu da izazovu iritaciju. Nema potrebe da spominjemo i da je neko probao tu odeću pre vas.

Kada je reč o polovnoj garderobi koja se prodaje u second hand radnjama, ona se svakako pere pre nego što se stavi u prodaju. Savesni trgovci mahom vode računa o tome da proizvod ispunajva sve neophodne standarde.

Međutim, feng šui stručnjaci smatraju da to nije dovoljno da bi se stvari oslobodile energije prethodnog vlasnika. Prema njihovim rečima, potrebno je da tu odeću operete još jednom, ali da u vodu stavite i kašičicu morske soli.

Feng šui filozofija veruje da so kao materija odlično upija negativnu energiju, pa ako operete veš sa slanom vodom, iz njega izbacujete svu energiju prethodnog vlasnika. Drugi način je da odeću ostavite na suncu, jer njegova svetlost predstavlja jang energija koja suzbija ustajalu, jin energiju koja se nalazi u starim stvarima.

Kad unosite “second hand” stvar u dom, osluškujte sebe, kažu feng šui stručnjaci. Oni savetuju da poslušate intuiciju i prilikom kupovine. Ukoliko vam sam pogled na neki komad garderobe budi osećaj tuge ili žalosti, verovatno je pun negativne energije, pa ne treba da ga kupite.

Autor: