AKTUELNO

Verujemo da vam se često dešava da kada ustanete ujutro i pogledate se u ogledalo sebi prosto izgledate umorno.

Da li je to zbog malo sna, nezdrave hrane ili previše obaveza nije bitno, ali na vašem licu se vidi prosto da ne sijate.

Postoje malo sitni trikovi koji vam mogu pomoći da makar, što se kaže „na oko“ izgledate odmornije.

Prvi korak jeste da se umijete, po mogućnosti, hladnom vodom, kako biste osvežili svoje lice i malo se razbudili, smanjili i otok od spavanja. Jedan od saveta je i da hladnu kašiku držite neko vreme na podočnjacima i očima, kako biste smanjili otok.

Nakon toga okoloočnu kremu, jer predeo oko očiju treba da bude vaša svakodnevna rutina kako bi vam lice bilo sveže i zategnuto.

Za lepše lice i uklanjanje fleka koje ste možda dobili i u toku sunčanja i kako biste izgledali mlađe i odmornije savetuje se i da koristite Vitamin C koji je zbog svog sastava postao najdraži proizvod za lice.

Foto: Pexels

Tada nastaje moć šminke.

Nezaobilazni deo je rumenilo, koje će sigurno vaše lice učiniti svežijim i zdravijim, a za dodatni sjaj korisite hajlajter. Jedan savet je da ukoliko smatrate da je previše rano da sijate, jer se šminkate ujutro rano, ovaj korak možete i da preskočite, ali uvek uzmite u obzir to koliko ste spavali i da li je vašem licu potrebno još sjaja. Ako vam je koža masna, hajlajter vam nije potreban i lice bi vam izgledalo neuredno, ali ako je suva, neće škoditi malo hajlajtera na obrazima i na uglu čela.

Ukoliko želite da istaknete i oči i učinite ih malo odmornijima, a da se opet ne šminkate previše, maskara je obavezna. Sjaj ili labelo nikako nemojte da zaboravite!

Ono što takođe treba da izbegnete jeste korišćenje mat proizvoda, jer oni vam u potpunosti zatvore lice, pa delujete još umornije. Ako na umornu kožu naneste još teških, mat struktura, samo ćete naglasiti mane. Jednom nedeljno priredite sebi i višečasovno zadovoljstvo poput spa večeri. Stavite masku na kosu i lice, uredite piling tela i videćete da će vam telo biti zahvalno i primetićete promenu.

Pored svih ovih saveta, najbolji je ipak da se dobro naspavate i odmorite jer je to bitno za vaše zdravlje, ali ovi mali trikovi za lepši izgled sigurno nisu na odmet.

Autor: Z.L.