AKTUELNO

Šta morate da uradite?

Nagomilavanjem hemijskih proizvoda za kosu u kojima vrlo često ima silikona i drugih supstanci, koji obični šamponi ne mogu ukloniti, dolazi do pojave brojnih oštećenja. Korišćenjem prirodnih preparata, svoju kosu možete dubinski oprati i bez poseta frizerskom salonu. Evo nekoliko predloga kako da to učinite.

Morska so za dubinsko pranje kose

Kosu i kožu glave možete dubinski očistiti i uz pomoć morske soli. Njena upotreba naročito se preporučuje osobama, čija kosa je masna. Za ovakav vid dubinskog pranja, biće vam neophodan i šampon za dubinsko pranje, jer će se morska so u ovom slučaju, koristiti samo kao dodatak, odnosno, poslužiće da bi se efekat šampona pojačao.

Morsku so i šampon, pomešajte u odnosu 2:1. Utrljajte u kožu glave, a nakon toga isperite hladnom vodom.
Morska so pomešana sa vodom, odličan je piling za uklanjanje nečistoća i nakupljenih proizvoda za stilizovanje kose.

S obzirom da sadrži minerale poput: kalijuma, kalcijuma i natrijuma, morska so, podstiče cirkulaciju, sprečava opadanje kose i nastanak peruti.

Njenom upotrebom, uspećete da revitalizujete svoju kosu za vrlo kratak vremenski period.

Za pripremu će vam biti potrebno:

2 kašike morske soli

4 kapi ulja lavande

1 supena kašika maslinovog ulja

Morsku so sipajte u činiju i dodajte joj nekoliko kapi ulja lavande. Sastojke promešajte pa nakon toga utrljajte u teme. Laganim pokretima prstiju masirajte kožu glave u trajanju od 5 -10 minuta.

Isperite kosu hladnom vodom. Postupak ponavljajte, nečešće od jedanput mesečno jer čestom upotrebom može doći do isušivanja kose.

Autor: