AKTUELNO

Vrlo se lako pravi.

Znate li da se pirinač smatra lekovitim kozmetičkim sredstvom? On sadrži vitamine grupe B koji stimulišu rast ćelija, usporavaju njihovo starenje i poboljšavaju snabdevanje krvi u koži,a ujedno je i odlično sredstvo za blistav izgled lica.

Ova namirnica je posebno cenjena i vrednovana u receptima japanskih lepotica. Kako bi održale kožu u besprekornom stanju i sprečile prevremeno starenje kože, Japanke koriste masku od pirinča.

Pratite uputstva i sprečite prevremeno starenje kože!

Treba da uzmete 2-3 supene kašike pirinča, a potom ga skuvajte na uobičajeni način, dok dobro ne omekša. Odvar, koji ćete kasnije iskoristiti, procedite i ostavite u posebnu činiju.

Properite vodom prokuvani pirinač ( možete ga izgnječiti da ne spada s lica) i dodajte u njega 1 supenu kašiku toplog mleka.

Smesu promešajte do ujednačenosti i dodajte 1 supenu kašiku meda.

Nanesite masku u debljem sloju na očišćenu kožu lica i vrata. Nakon pola sata pažljivo uklonite masku i umijte se odvarom pirinča.

Ukoliko upotrebljavate ovu masku redovno ( 2-3 puta nedeljno) vaša koža će imati sjajan i blistav izgled.

Pored navedenih korisnih osobina pirinča, njegov odvar odlično hidrira kožu lica, sadrži antioksidanse i poseduje apsorbujuće svojstvo ultraljubičastih zraka. Značajno usporava formiranje melanina, a samim time sprečava nastajanje pigmentnih fleka.

Autor: