AKTUELNO

Nije teško iako se čini.

Čupanje obrva pincetom na prvi pogled izgleda jednostavno pa se u proces upuštamo bez razmišljanja još kao tinejdžeri. Međutim svaka druga žena navodi da je nekoliko puta u toku svake godine uništila svoje obrve neadekvatnim čupanjem pincetom. Najgore od svega je to što im treba određeno vreme da narastu i da se vrate u prvobitni oblik, a do tada obrvama nema pomoći.

Kako danima i nedeljama ne biste čekali da vam obrve narastu, evo kako da počupate iste pincetom, a da na kraju izgledaju perfektno.

Pinceta za obrve

Dakle, potrebno je proveriti u kom je vaša pinceta stanju, tako što ćete je nekoliko puta skupiti i raširiti. Probajte da uhvatite dužu vlas obrve i ukoliko klizi sa rubova pincete vreme je da je zamenite! Takva istrošena pinceta neće moći da iščupa sve dlačice i stvoriće vam bol prilikom uklanjanja vlasi.

Kada se odlučite za kupovinu nove pincete susrešćete se sa različitim vrstama proizvoda u drogerijama i apotekama. Sve pincete nalaze se u sterilnom pakovanju, zaštićene su od čestica iz spoljašnje sredine. Na vama je da izaberete željeni dezen koji je iscrtan na prednjem delu pincete, ali nemojte da se zanesete i izaberete lepu, a nepraktičnu pincetu. Potrebna vam je metalna pinceta koju je najlakše dezinfikovati i ujedno je najpreciznija prilikom čupanja vlasi. Metalne pincete nalaze se u različitim oblicima, birajte ih u skladu sa vašim tipom obrva.

Pinceta za prirodno guste obrve i jake dlake

Prirodno guste obrve karakterišu jake vlasi koje se teško izvlače iz korena, a iskustva dama govore da ponekad dođe do krvarenja. Zato je važno iskorisititi kozmetički trik i ovakav tip obrva oblikovati uz ravan vrh pincete.

Kada se uveštite možete izvlačiti nekoliko gustih vlasi, koje se nalaze jedna pored druge. To će vam olakšati proces čupanja obrva i umanjiti oštećenja kože, ali i neutralisati bol.

Za kraj samog tretmana čupanja obrva pincetom iskoristite pincetu sa kosim vrhom, koja će pokupiti kratke vlasi i učiniti luk obrva perfektnim.

Priča o načinu čupanja obrva pincetom ne može da počne ukoliko ne izaberete adekvatnu i kvalitetnu pincetu. Sigurna sam da imate minimum jednu pincetu u svom neseseru ali zapitajte se koliko je dugo kod vas. Prilikom čupanja obrva pinceta ne treba da bude istrošena i krhka, a svi najčešće koristimo jednu godinama tako da postane labava a njeni vrhovi otupe.

Autor: