AKTUELNO

Nekoliko preparata i zdrava ishrana su ključ.

Kada se radi o koži lica i negovanju iste, mnoge žene pribegavaju različitim tretmanima i trikovima sa šminkom, ne bi li skinule svega nekoliko godina sa njega i malo se podmladile.

Taj “teror” mladosti, jedan je od glavnih trendova u svetu mode i lepote.

On čini da se mnoge žene stide svojih godina, iako je starenje sasvim normalan i prirodan proces. Ono na šta treba obratiti više pažnje, jeste negovanje zdravlja kože. Samom brigom o njenom zdravlju, koja podrazumeva unos dovoljne količine tečnosti i pravilnu ishranu, koža će prirodno izgledati lepše i zategnutije, pa samim tim i mlađe.

Uz dve stvari koje smo pomenuli, predlažemo da preduzmete još neke korake kako biste sačuvali vitalnost i zdravlje, a sa njima i mladalački izgled svoje kože. Uradite za nju nešto veoma korisno, a ona će vam to višestruko vratiti.

1. Ne preterujte sa pilingom

Piling je idealno sredstvo za čišćenje kože, ali mnogi ljudi preteruju sa njim, čime je oštećuju. Preporuka dermatologa je da piling radite svega 2 do 3 puta nedeljno, i to isključivo ako primetite da vaša koža dobro reaguje na njega.

2. Koristite retinol

Mnogi zadovoljni korisnici tvrde da retinol obnavlja mladalački izgled kože. Tajna je u tome što ovaj rpeparat potpomaže proizvodnju kolagena, koji je ključan za usporavanje starenja kože. ključnog sastojak u procesu usporavanja starenja kože.

3. Uvek koristite kremu sa zaštitnim faktorom

Kreme sa zaštitnim faktorom se uglavnom koriste preko leta u toku sunčanja, ali dermatolozi savetuju da se one nose svakodnevno, kad god se izlažete suncu. Ova krema štiti od štetnog zračenja, koje je prisutno i kada napolju nije jako sunce. Time vas štiti od kožnih oboljenja koje to štetno zračenje može da izazove, ali i od pojave bora.

4. Uradite “dvostruko čišćenje” uveče.

Preporučuje se da takozvanu “DC” metodu radite uveče, naročito ako ste preko dana nosili šminku ili kremu sa zaštitnim faktorom. Pored običnog umivanja, ova metoda podrazumeva i korišćenje nekog od sredstava za čišćenje lica.

5. Investirajte u proizvode za negu, a ne u šminku

Kupovina proizvoda za negu kože, poput hidratantnih krema, mnogo je bolja od kupovine šminke, čiji je cilj da prikrije neke nedostatke ili da podmladi. Kupovina i korišćenje pravih preparata, mnogo je bolje rešenje za dugu mladolikost kože.

Autor: