AKTUELNO

Ovaj trik će vam pomoći da pronađete adekvatne štikle

Sigurni smo da se u vašoj kolekciji nalazi barem jedan par cipela (ako ne i više) koji izgleda fantastično, ali ga je pravo mučenje nositi. Uostalom, iako se pojedini muškarci često pitaju zašto to žene sebi rade, odnosno, zašto muče sebe vrtoglavnim potpeticama, činjenica je da kada obujemo štikle, sve ođednom izgleda bolje - garderoba bolje pristaje, osećamo se seksepilnije i senzualnije, noge su zategnutije, pa čak se i celulit manje vidi, samim tim.

Naravno, to ne znači da po svaku cenu treba da nosite cipele sa štiklom zbog koje će vam noge biti i bolne i u žuljevima. Zapravo, za svakoga postoji idealna visina potpetice koja će vam dati dovoljno samopouzdanja, naravno, bez toga da vam stradaju noge, a da biste dobili tačnu visinu koja vam najviše odgovara potrebno vam je parče papira i metar ili lenjir.

Naime, vaša veličina noge zapravo krije odgovor idealne visine štikle. Sve što je potrebno je da se izujete i postavite nogu na papir i obeležite olovkom početak i kraj. Potom izmerite dužinu i podelite je sa 7. I ostao je još jedan korak, a to je da dobijeni rezultat pomnožite sa dužinom jednog inča, odnosno sa 2.54 cm i dobićete najvišu idealnu visinu štikle.