AKTUELNO

Aktivni ili tečni kiseonik je dezinfekciona tečnost koja efikasno deluje na viruse, bakterije i gljivice. Sastoji se od ozona koji ima pozitivne efekte na negu kože jer sadrži tri umesto dva atoma kiseonika što ga čini aktivnim sastojkom.

Brojne bakterije i mikroorganizmi se talože u porama i uzrokuju pojavu akni, bubuljica, mitesera i iritacija. Za čišćenje lica od ovih neprijatnih pojava, ali i za podmladjivanje celog tela je najbolje rešen je aktivni kiseonik, koji hrani sve ćelije u organizmu i na taj način daje anti-age efekat.

Pospešuje obnavljanje površinskog sloja kože i čini je otpornijom. Vašem licu vraća elastičnost, svežinu i zdrav izgled. Ova tečnost delotvorno eliminiše sve gram – pozitivne i gram – negativne bakterije i brojne gljivice i viruse. Takođe, štiti od zaraza, osvežava umornu kožu i ubrzava cirkulaciju.

Foto: Pexels

Akrivni kiseonik ne peče i ne peni, poput alkohola, tako da ga mogu koristiti i deca. Možete ga primenjivati i četiri puta u toku dana.

Aktivni kiseonik nanosite tako što ga naprskate na gazu ili papirnatu maramicu. Nakon toga ga naprskate na lice i prebacite maramicu koju ste prethodno natopili. Ostavite da deluje makar 20 – 30 minuta. Nakon toga, nemojte nanositi nikakve kreme barem pola sata kako bi koža u potpunosti upila ovaj preparat.

Već posle nekoliko dana primetićete razliku, koža je svežija, mlađa i zategnutija, a ako ste imali akne one polako nestaju. Svakako, zahvaljujući eliminaciji bakterija, gljivica i svih nečistoća, koža postaje čista, zdrava i lepa.

Još bolji rezultati dolaze ukoliko koristite kombinaciju aktivnog kiseonika sa hijaluronskom kiselinom. Naime, uspešno ćete podmladiti kožu i eliminisati oštećenja kože.

Aktivni kiseonik se koristi i za dezinfekciju usta, za upale grla i desni, sprečava iritacije i odličan je protiv ožiljaka i za lečenje opekotina.

Autor: Z.L.