AKTUELNO

Spavate li leti gole, dame? U nastavku teksta saznaćete zašto bi trebalo!

Ne odvajate se od svojih pamučnih spavaćica, udobnih pamučnih majica i mekanih pidžamica? Leto je idealno vreme da skinete sve sa sebe i samopouzdano uživate u dobrobiti nagog spavanja. Zašto je to dobra i ispravna ideja navodimo vam pet jakih razloga.

Nedostatak sna jača apetit

Manjak kvalitetnog sna uticaće na količinu energije s kojim ćete raspolagati sledećeg dana. Vaše će telo pokušati kompenzirati taj nedostatak kroz pojačanu potrebu za kaloričnom, masnom i slatkom hranom.

Mirnim snom do prekrasnog izgleda

Osam sati mirnog sna odraziće se i na vaš izgled. Umesto tamnih podočnjaka i natečenog lica, ujutro će vas iznenaditi zaglađenija i sjajnija koža. Uravnotežena temperatura tela pri spavanju održavaće balans i nivo melatonina, koji utiče na mladolikost vašeg izgleda.

Emotivno povezivanje s partnerom

U kontaktu kože o kožu ispušta se hormon oksitocin koji smanjuje krvni pritisak, ublažava posledice stresa i podstiče emotivnu povezanost među partnerima. Maženje među čaršavima s partnerom odlično je za produbljivanje vaše veze, a moglo bi razbuditi i seksualne strasti te dovesti do orgazma koji će vam garantovati ugodne snove, prenosi Avaz.ba.

Zdravlje seksualnih organa

Spavate li goli mogli biste smanjiti mogućnost od problema s infekcijama polnog organa. Iako je određena količina bakterija poželjna u ovom delu tijela, preterana količina mogla bi naštetiti celokupnom zdravlju organizma. Infekcije se šire u vlažnim mestima, pa je „provetravanje“ poželjeno na svakodnevnoj bazi.

Uravnotežićete kortizol

Teško ćete zaspati ako vam je vruće, a spavaćica vam se neugodno lepi za leđa i noge. Visoka temperatura uticaće i na miran san te povisiti nivoe kortizola u telu. Previsok nivo ovog hormona dodatno će uznemiriti vaše snove, povećati krvni pritisak i smanjiti imunitet organizma.