AKTUELNO

Istaknite liniju i sakrijte nedostatke.

Pre odlaska na letovanje, dame se masovno daju u potragu za idealnim kupaćim kostimom.

Ukoliko se on ne proba pre odlaska na more, mnoge dame bivaju razočarane kada shvate da im kupaći koje su kupile uopšte ne pristaje.

Sve ono što bi želele da sakriju i što smatraju svojim nedostacima, jednostavno se vidi, kupaći se pomera ili čak spada pa otkriva i više nego što bi trebalo.

Pre nego što odete u kupovinu kupaćeg kostima, svaki modni stručnjak će vam reći da treba da upoznate sopstveno telo. Svako odskakanje od idealnih razmera može da predstavlja problem prilikom odabira kupaćeg, pa zato treba dobro da razumete šta će vam pristajati i odgovarati, a šta neće.

S obzirom na to da na more idete kako biste se odmorili, nema potrebe da se brinete da li će vam kupaći kostim spasti ili će vam se useći u stomak. Jednostavno, odaberite onaj koji vam neće praviti nikakav problem i koji će čak i naglasiti vašu figuru i sve ono što je na njoj lepo.

Peščani sat

Kada su ramena i kukovi približnog obima, dok su kukovi uži, kažemo da je osoba građena kao peščani sat.

Dame sa siluetom peščanog sata mogu da nose bilo koji model kupaćeg kostima i svaki će im stajati jednako dobro. Najbolji izbor je bikini, koji ističe obline.

Foto: Unsplash.com

Kupaći kostim sa izrezima na struku i jednodelni kupaći, veoma su popularni poslednjih godina, pa slobodno možete da se odlučite i za njih.

Kruškasti oblik

Kada su kukovi širi od ramena, kažemo da je osoba “kruškaste” građe. Ukoliko imate ovakav oblik tela, cilj treba da vam bude da vizuelno smanjite kukove.

Najbolje bi bilo da izaberete gornji deo kupaćeg koji se vezuje iza vrata, koji ima korpice sa push-up efektom. Što se tiče donjeg dela, širi kroj je idealan za vas.

Pored toga, ne bi bilom loše da se malo poigrate sa bojama i šarama. U modnom svetu je ustaljeno pravilo da, ako želite da vizuelno smanjite neki deo tela, nosite tamnije boje.

Za donji deo, slip kroj je najbolje rešenje za ovakvu građu, kao i za sve dame širih kukova ili zadnjice.

Jabučasti oblik

Jabučasti oblik tela odlikuje se širokim strukom i punijim stomakom, dok su ruke i noge tanki. Najbolji izbor za dame sa ovakvom građom jeste jednodelni kupaći, kao i kupaći koji se sastoji od majice i donjeg dela.

Deo oko grudi može biti svetliji od drugih delova kupaćeg kostima.

Atletska građa

Atletska građa, pri kojoj je svaki mišić definisan i na svom mestu, obično ima taj nedostatak da su kukovi i struk slabije primetni, pa se preporučuje isticanje ovih delova tela.

Foto: Unsplash.com

Dvodelni kupaći sa karnerima ili volanima su idealni za ovako građene dame, jer karneri vizuelno šire i čine da obline deluju veće. Preporučuju se i horizontalne šare, kao i modeli sa interesantnim ukrasima na rubovima, koji će privlačiti pažnju.

Kako biste naglasile obline u donjem delu tela, preporučuju se bokserice.

Manje grudi

Kod dama koje traže kupaći za male grudi, stvar je obrnuta. Cilj treba da bude da se grudi vizuelno povećaju. Ukrasi u vidu horizontalnih šara, šljokica i karnera, odlični su kada je u pitanju izbor gornjeg dela kupaćeg.

Istu stvar će uraditi zanimljive bretele i asimetrični. Uz to, “V” izrez je kao stvoren za vas!

Velike grudi

Dame sa većim grudima mogu da imaju veliki problem kada biraju kupaći kostim za sebe. Najveći problem je u pronalaženju kupaćeg koji će jednako dobro odgovarati i u gornjem i u donjem delu tela.

Preporuka je da se opredelite za korpe od čvrstog materijala sa bretelama koje se nadovezuju na zadnji deo. Ukoliko želite da istaknete grudi, odaberite trouglaste korpice koje stvaraju “V” izrez na dekolteu. Ukoliko, pak, želite da uravnotežite grudi sa kukovima i ostatkom tela, odaberite tamniji i jednostavniji gornji deo.

Sa donjim delom ste slobodniji, kada je izbor u pitanju.

Autor: