AKTUELNO

Botoks za kosu je zapravo tretman za dubinsko kondicioniranje koje oblaže tj. ispunjava vlakna kose keratinom. Tretman ispunjava sve izlomljene ili tanke vlasi na svakom pramenu kose kako bi kosa izgledala bujnije i sjajnije.

To je tretman dubokog kondicioniranja za popravku oštećenih i slomljenih krhkih vrhova kose. Oštećenje može biti uzrokovano hemijskim tretmanom ili usled česte upotrebe alata za stilizovanje kose koji zagrevaju dlaku. Ovaj tretman se naziva botoksom baš zato što se njime kosa podmlađuje i nakon toga izgleda glatko i ističe se prirodni sjaj.

Kako funkcioniše tretman?

Botoks za kosu je u suštini nehemijski koncentrat koji može da sadrži sastojke kao što su vitamin B5, vitamin E, kompleks kolagena, antioksidante i ulje kavijara, u zavisnosti od sastojaka tačnog proizvoda. Kolagen pomaže da vaša kosa dodatno ozdravi, dok ulja u tretmanu pomažu u omekšavanju i zatvaranju kutikule kose.

Foto: Pexels

Kosa se najpre opere i potpuno osuši. Botoks za kosu se zatim nanosi na pramenove masiranjem proizvoda od korena do vrhova. Tretman se ostavlja na vlažnoj kosi neko vreme, obično između 20 i 90 minuta. Neki stilisti mogu odlučiti da isperu proizvod pre sušenja i ispravljanja kose peglom. Drugi stilisti mogu ostaviti proizvod na kosi dok je suše i ispravljaju kako bi pomogli da proizvod potpunije prodre u pramenove kose. Videćete rezultate botoks tretmana za kosu odmah nakon sušenja kose.

Šta se dešava posle?

Iznenađujuće, nakon botoksa kose vaše vlasi ne zahtevaju previše nege. Samo se pobrinite da koristite odgovarajući šampon i balzam sa pH balansom nakon tretmana da biste uživali u dugoročnim rezultatima.

Efekti botoksa za kosu trebalo bi da traju od dva do četiri meseca, iako će tačan vremenski okvir varirati od osobe do osobe. Preporučuje se da koristite šampon sa niskim sadržajem sulfata ili bez sulfata da biste sačuvali rezultat tretmana.