AKTUELNO

Jedan od najpoznatijih srpskih modnih dizajnera, dobitnik brojnih priznanja u zemlji i inostranstvu - Bata Spasojević, predstaviće ljubiteljima mode novu kolekciju za proleće/leto tekuće godine 24. maja na Belom dvoru.

Potpuno drugačija muško/ženska kolekcija, neviđena do sada na našim prostorima, sa akcentom na visoku eleganciju, ali sa Batinim prepoznatljivim pečatom modernog, i ovog puta biće izrađena od najfinijih materijala - vune, kože, pamuka, materijala nove generacije, ali i neprolazne svile.

Foto: Promo

Poznati dizajner otkriva da je inspiraciju za proleće i leto crpeo iz putovanja, obilazaka velikih svetskih metropola, čuvenih muzeja arhitekture i muzike. Ipak ono što ga je posebno vodilo kroz novu kolekciju je film koji je ostavio jak utisak na njega, ali i generacije koje se već decenijama dive ovom ostvarenju Roman Holiday, odnosno Praznik u Rimu.

Tokom rada na novoj kolekciji Bata Spasojević još jednom je poželeo da oseti duh vremana filma iz pedesetih godina, zbog čega je neke od modela koje će publika premijerno imati priliku da vidi na Belom dvoru dizajnirao upravo na čuvenim lokacijama iz ovog filma.

Foto: Promo

- Neponovljiva, harizmatična i uvek sa besprekornim stilom odevanja Odri Hepbern i čuveni američki glumac Gregori Pek ostavili su zauvek trag ne samo u kinematografiji, već i u modnom svetu. O njima i ovom ostvarenju i danas se piše i govori. Kada sam radio na novoj kolekciji, bili su mi velika inspiracija, razmišljao sam kako bi danas izgledala savremena verzija ova dva autentična, velika umetnika i kakav bi njihov stil bio u savremenom izdanju istoimenog filma. Prošetao sam njihovim putevima i nadam se uspeo da pretočim moju viziju Odri i Gregori Paka u novoj kolekciji - kaže Bata Spasojević, otkrivajući samo deo onoga što će ljubitelji mode moći da vide na Belom dvoru.

Foto: Promo

Foto: Promo

Nova verzija savremene priče i dizajna INDIVIDUAL by Bata Spasojević je kosmopolitska, povezuje sve destinacije, generacije i nacije.

Foto: Promo

- Moj motiv je - uživajmo u svakom momentu, iskreno i maksimalno. Udahnite lepotu koja je oko nas, na gde se nalazili. Veče, za koje verujem da će biti za pamćenje, svojom lepotom na pisti će uveličati i zvanično najlepša žena Srbije, Anja Radić koja je neprolaznom lepotom i harizmom očarala i žiri izbora za Mis Srbije - kaže Bata Spasojević.

Foto: Promo