AKTUELNO

Ivona je lajfkouč koji razbija sve predrasude o manekenkama iz Srbije.

Ivona Koković trenutno živi u Srbiji gde radi kao lajkouč, ali iza sebe ima i bogatu karijeru kao manekenka i producentkinja - po čemu je i poznata široj javnosti van naše države. 

- Manekenkstvom sam se bavila šest godina - započela je Ivona.

Foto: Instagram.com/ivonakoksi

- A onda, život u drugim zemljama, sa različitim kulturama, pomogao mi je da bolje upoznam različitosti i iste prihvatim. Kroz ova iskustva koja su me susrela tokom života, osetila sam potrebu da pomognem i drugima - govori ona.

Iz tog razloga, Ivona, koju na Instagramu prati više od šesnaest hiljada ljudi, nije tek bilo koja druga lepotica iz Srbije.

- Uvek sam bila zainteresovana za psihologiju i međuljudske odnose, čak sam i završila pedagogiju koja je usko povezana sa psihologijom. Tako sam i došla na ideju da radim kao lajfkouč. Završila sam kurs NLP i lajfkouč za lični razvoj i tada sam krenula aktivno da se bavim time - rekla je ona dodatno.

Foto: Instagram.com/ivonakoksi

Biti Srbin u drugoj državi, u Ivoninom slučaju kontinentu, nije lako.

- Kod nas je lajfkoučing osuđivan i nazivan prodavanjem magle, ali ja verujem da je to samo zbog nepoznavanja te profesije. U inostranstvu je taj termin jako zastupljen i verujem da ćemo početi vremenom da ga razumemo - rekla je ona. 

Ivona kaže i da planira da se vrati u Meksiko krajem godine, ali trenutno svoj biznis razvija i u Srbiji.

Foto: Instagram.com/ivonakoksi

Autor: Pink.rs