AKTUELNO

Lokne na kosi mogu biti i blagoslov i 'prokletstvo'. Dame sa ravnom kosom žude za njima i provode sate praveći frizuru sa loknama. One sa prirodnim kovrdžama često pate i dale bi sve, samo da im kosa bude ravna.

Uprkos svemu - i jedne i druge dame često koriste pivo, koje jača lokne i daje kosi poseban sjaj. Veruje se da hranljive materije iz ovog pića mogu da ojačaju i koren i kosu. Međutim, nakon početnog oduševljenja, neke žene su razočarane i žale se da im se usled dejstva alkohola kosa osušila, a vrhovi počeli da 'cvetaju.

Za taj problem imamo jednostavno rešenje: ostavite pivo u čaši dovoljno dugo da alkohol ispari, pre nego što nanesete piće na kosu. Ovo će sprečiti neželjene efekte alkohola, koji mnogi izbegavaju i u klasičnim proizvodima za negu kose.

Tu je i predlog za brži tretman – sipajte pivo u bočicu sa raspršivačem (ili u fajtalicu za cveće, na primer) i tako ćete na kosu naneti manju količinu, a i alkohol će brže ispariti, pa neće biti toliko štetan, piše spectacler.com. I na kraju, ako imate kovrdžavu kosu, uvek koristite fen sa difuzorom kako bi sačuvali prelep izgled svojih lokna.

Foto: Pexels

Podsetimo, jer možda neki ne znaju, prirodne maske od majoneza su prvi sastojak kojeg se svi dobro sećaju. Zbog visokog sadržaja jaja, majonez obezbeđuje hidrataciju kosi i čini je čvrstom. U kombinaciji sa maslinovim uljem i jajima ovo je jedna od najboljih maski za suvu kosu.

Da biste napravile ovu čuvenu masku, potrebno je da pomešate majonez, pola kašike maslinovog ulja i tri žumanca. Dobijenu smešu nanesite na celu kosu. Kosu je poželjno saviti u punđu i preko nje navući plastičnu kapu za tuširanje ili običnu plastičnu kesu. Masku treba ostaviti 20 minuta, a zatim dobro isprati i oprati kosu šamponom.