AKTUELNO

Nećemo pogrešiti ako kažemo da većinski deo ženske populacije obožava frizerske tretmane. Sve želimo blistavu i raskošnu kosu, koja izgleda kao da smo upravo napustile salon. Pranje kose, masaža vlasišta, mirišljavi preparati koje vešte ruke nanose na naše vlasi i profesionalno feniranje zbilja daju sjajne rezultate. Međutim, zakazivanje termina za svako pranje kose često nije moguće uskladiti sa svakodnevnim obavezama.

Kako bi kosa izgledala zdravo i sjajno svaki dan, potrebna joj je odgovarajuća, ali pre svega redovna nega. Pranje je prilika da joj tu negu podarite i obradujete je najboljim dostupnim preparatima za kućnu upotrebu. Dobra vest je da su vam danas dostupni kérastase proizvodi koje i vaš frizer koristi u frizerskom salonu!

kérastase kozmetika za negu kose obiluje kvalitetnim sastojcima, koji hrane kosu ispod površine i podstiču njen rast, što rezultira najzdravijom mogućom kosom. kérastase proizvodima veruju mnogi frizeri prilikom pranja i stilizovanja kose, zašto ne biste i vi?

U nastavku ćemo razmotriti linije kérastase proizvoda, kako biste mogli da prepoznate odgovarajuću za vaš tip kose!

Suva i oštećena kosa

Suva kosa je kosa koja nema dovoljno vlage i ulja da zadrži svoj normalan sjaj i teksturu. Suva kosa ima neugledan, matirani izgled i podložna je oštećenjima. Iziskuje posvećenu negu, kako bi povratila sve kvalitete zdrave kose. To znači da vam je potreban poseban šampon, kondicioner i maska za suvu kosu, koje ćete nanositi redovno.

kérastase Nutritive je intenzivno hranljiva linija, koja je dostupna u asortimanu Belissima shop proizvoda za negu kose. Snažan i luksuzan asortiman proizvoda je dizajniran da učini kosu gipkom i neodoljivo, svilenkasto mekom na dodir. U okviru Nutritive asortimana dostupni su proizvodi koji utiču na smanjenje svih simptoma suvoće kose.

Kod suve kose je poželjno izbegavati stilizovanje uređajima koji emituju veliku toplotu, kako bi se sprečila dodatna oštećenja. Ako koristite presu ili uvijač dodatno zaštitite kosu, kako toplota ne bi uništila svu vlagu u njoj. U tome vam mogu pomoći Discipline Termique proizvodi.

Farbana kosa

Farbanjem možete imati željenu nijansu kose. Ako ste rođena crnka ili brineta postaćete plavuša u svega par tretmana. Međutim, ako često farbate kosu, ona se previše obrađuje zbog hemikalija prisutnih u bojama. Hemikalije uklanjaju vlagu sa vaših vlasi, odvajajući kutikulu kose i čineći ih suvim i krhkim. Vaša farbana kosa na kraju gubi sjaj i izgleda beživotno, a ovaj problem je najviše vidljiv kod žena koje se farbaju u plavo.

Kérastase ima liniju za održavanje farbane plave kose - Blond Absolu je krajnji odgovor za sve plavuše. Jedinstvena kombinacija moćne hijaluronske kiseline i cveta runolista dubinski hrani vlasi kose i neutrališe neprijatne narandžaste i žute tonove.

Za žene koje se farbaju u tamnije ili intenzivne tonove, Chroma Absolu linija donosi revolucionarne inovacije u negu luksuzne boje kose. Asortiman proizvoda se fokusira na brigu o boji iznutra prema spolja, a ne samo na površini dlake. Rezultat - svilenkasto meka i sjajna farbana kosa zdravijeg izgleda.

Opadanje kose

Kosa može opadati usled niza različitih faktora: naslednog stanja, godina, stresa, porođaja, neizbalansirane ishrane itd. Ako vaša kosa opada, to je znak da treba da joj poklonite dodatnu pažnju. Pored lečenja osnovnog stanja i pravilne ishrane, ojačajte kosu profesionalnim proizvodima koji stimulišu koren i folikule dlake, te podstiču rast nove kose.

Među kérastase proizvodima ističemo dve linije koje se bave problemom opadanja kose. Prva je Genesis dual nega koja tretira opadanje kose usled lomljenja, za sve žene, svih životnih stilova, sa svim stepenima opadanja kose. Genesis je prepun aktivnih sastojaka koji sprečavaju opadanje kose Aminexil, matične ćelije runolista, koren đumbira.

Na opadanje kose adresirana je i Densifique linija za muškarce i žene, koji žele da obnove gustinu i postignu prirodan izgled pune, guste kose. Ovaj program pokazuje rezultate nakon samo mesec dana upotrebe - kosa je jača, otpornija, gušća, izraženog volumena.

Kovrdžava kosa

Kovrdžava kosa je mnogo sklonija neprijatnom naelektrisanom “frizz” izgledu od drugih tekstura kose. Ona je prirodno suva, jer njen spiralni oblik otežava prirodnim uljima kože glave da klize niz svaki pramen i hidriraju njegovu dužinu. Posledično, kovrdžava kosa je često dehidrirana, sklona oštećenjima, puca, mrsi se i nema sjaj.

Kovrdžava kosa zahteva intenzivnu negu, kako bi bila zdrava i raskošna, a lokne elastične i definisane. Formulisan za talase, kovrdže i lokne, kérastase Curl Manifesto je odličan za kosu sa uvijenom teksturom. Ovaj asortiman je formulisan sa sastojcima koji ovaj tip kose obožava, manuka medom i ceramidima koji obezbeđuju ishranu, definiciju, glatkoću i snagu.

Zaštita kose od sunca

Kada govorimo o zaštiti i nezi kose, ne možemo a da ne spomenemo oštećenja koja izaziva sunce, a leto je svakim danom sve bliže. Kao što vaša koža “gori” kada je izložena suncu bez zaštitnog faktora, isti je slučaj i sa vašom kosom. UVA i UVB zraci mogu oštetiti kutikulu dlake. Oštećenja od sunca se pojavljuju u obliku promene boje, suvih i lomljivih pramenova, polomljenih ili ispucalih vrhova, stanjivanja krajeva kose i kovrdžavosti.

Za letnju sezonu vam preporučujemo Soleil liniju, koja štiti kosu od isušivanja i oštećenja izazvanih tipičnim letnjim agresorima - UV zračenjem i slanom ili hlorisanom vodom. Zaslužujete da imate lepu kosu. Počastite svoju kosu luksuznim kérastase proizvodima po meri i profesionalnim asortimanima stručno formulisanim za različite tipove, teksture i probleme sa kosom.

Autor:

#Kosa

#Lepota