AKTUELNO

U kombinaciji sa folnom kiselinom, cinkom, magnezijumom, gvožđem, ova namirnica je prava "fontana mladosti" jer sve ove supstance doprinose formiranju novih ćelija u epidermu.

Redovno konzumiranje kiselog kupusa poboljšava metabolizam i pomaže da se oslobodite viška kilograma. Kiseli kupus je veoma cenjen od strane svih nutricionista i kozmetičara. mKiseli kupus poboljšava ten, čisti i otvara pore i uklanja štetne radikale. Kupus ne samo da savršeno izbeljuje kožu, već uspešno uklanja akne i tamne mrlje.

Maska od kiselog kupusa može da se pripremi vrlo jednostavno. Univerzalna maska osvežava, hrani i omekšava kožu. Samo stavite debeo sloj kupusa na gazu, i držite je oko 15 minuta. Preporučuje se da ovaj postupak ponavljate jednom nedeljno.

Foto: Pexels

Ukoliko želite da izbelite kožu, pomešajte sok od kupusa sa sokom od limuna i 2 kašike jogurta. Mešavina ima veoma jak uticaj na kožu, dakle, masku ne bi trebalo da držite duže od 10 minuta.

Kiseli kupus savršeno hrani i umiruje kožu. Za ovu masku najbolje je da napravite mešavinu od kiselog kupusa, sira i pavlake. Nanesite mešavinu na lice, a nakon 15 minuta masku isperite toplom vodom. Posle uklanjanja mešavine, stavite na lice obloge od hladnog čaja.

Ukoliko imate suvu kožu najbolje je da kiseli kupus pomešate sa žumancetom. Ovu masku nanesite na lice jednom nedeljno.

Autor: Z.L.