AKTUELNO

Od drevnog Egipta, preko Stare Kine i Viktorijanske ere do danas, svet i društvo potpuno su se promenili, ali potreba za lepim, negovanim izgledom ostala je ista.

Iako su danas najčešći izbor za negu produkti kozmetičke industrije, u čiji sastav uglavnom ulaze veštački sastojci, popularnost prirodnih maski ne jenjava. I to sa dobrim razlogom! Jer ništa ne može da zameni prirodne namirnice!

Foto: Pexels

Kada je u pitanju jogurt, maska za lice na kožu će delovati, pre svega - osvežavajuće.

Posebno ako jogurt uzmete direktno iz frižidera i napravite hladnu masku za lice. Tada će ona delovati i kao neka vrsta adstrigenta - suziće pore i smanjiti nadutost. Tako se jogurtom u maski postiže svež i odmoran izgled, pa je zato on posebno dobar u ulozi jednog od sastojaka jutarnje prirodne maske za lice, kod koje je osvežavajući efekat posebno važan. Takođe, jogurt jako dobro hidrira kožu, vaća joj elastičnost i sjajan izgled, ali i vrlo nežno uklanja mrtve ćelije i na taj način vrši eksfolijaciju kože.

Mi vam donosimo recept za masku za lice sa jogurtom, koja će hidrirati vašu kožu tokom ovih vetrovitih, zimskih dana, ali i otkloniti nečistoće i mrtve ćelije,a prirema se od samo tri sastojka!

Za ovu masku potebno je svega nekoliko sastojaka:

¼ jogurta, kašičica meda, kačićica turske kafe, kašičicu kafe dodajte u jogurt i promešajte.

Smesa ne bi trebalo da bude previše vodenasta, ali ni gusta. Dodajte u smesu i kašičicu meda i izmešajte dok se med u potpunosti ne sjedini sa ostalim sastojcima.

Nanesite masku na lice nežnim, kružnim pokretima. Ostavite je na licu desetak minuta i isperite prijatnom, mlakom vodom. Pri ispiranju možete koristiti nežne, kružne pokrete - ovo će dodatno "ispilingovati" lice. Što je vaša koža osetljivija - preporučuje se da prema njoj budete nežniji. Obrišite lice čistim peškirom i nanesite hidratantnu kremu.

Autor: Z.L.

#NEGA