AKTUELNO

Onlajn kupovina je, čini nam se, postala popularnija nego ikada. Definitivno jeste bezbednija od klasične, ali, ipak, nije uvek najbolje rešenje.

Međutim, neki slučajevi ne omogućavaju da odaberete pravu veličinu stvari ili model. Ovih pet stvari definitivno ne treba kupovati “na neviđeno”.

Foto: Unsplash.com

Brushalteri

Pitanje odabira lepog i udobnog donjeg veša relevantno je za žene svih uzrasta. Nažalost, kupovina grudnjaka bez isprobavanja je veoma rizična. Ženske grudi vremenom menjaju oblik i veličinu i zato je donji veš bolje kupiti tek nakon što dobro pogledate u običnoj prodavnici.

Patike

Ako vam je cilj da kupite moderne patike u kojima jednostavno hodate ulicom, onda nema problema. Slobodno ih kupite putem interneta i uživajte u prisustvu elegantnog para među vašom garderobom. Ipak, ako su vam potrebne patike za trening u teretani, posetite prodavnicu jer tu postoji prilika da ih isprobate i utvrdite da li su vam udobne. Ovo je veoma važna tačka u izboru sportske obuće za trening.

Košulje

Saznati veličinu košulje jeste jednostavno, ali niko vam ne može unapred reći da li će vam biti dobra u ramenima i kako leži na grudima. U većini slučajeva košulje su uske i nedovoljno labave u području poprsja. Stoga, ako ste vlasnica nešto širih ramena, dajte prednost prodavnicama. Naravno, imate pravo da ih naručite putem interneta i radi vernosti odaberete malo veću veličinu modela koji vam se dopada, ali zašto naručiti nešto što, možda, neće odgovarati figuri onako kako ste želeli?

Predimenzionirane stvari

Između prevelike odeće i odeće velike veličine, nalazi se vrlo tanka linija koju je gotovo nemoguće odrediti okom. Želite li biti u trendu i kupite sebi bluzu malo labavijeg kroja, vrlo pažljivo proučite podatke o njenoj veličini. Ako niste sigurni, odložite kupovinu i posetite obližnju prodavnicu ženske odeće. Sigurni smo da ćete i tamo pronaći nešto slično i moći ćete da odlučite da li vam odgovara bluza prevelike veličine ili ne.

Sakoi i blejzeri

Lepota bilo kog odela, kao i jakne, zavisi od toga kako u veličini odgovara osobi. Nažalost, kada kupujete putem interneta, to je potpuno nemoguće potvrditi u praksi.

Autor: Z.L.

#kupovina