AKTUELNO

Trendovi dolaze i odlaze. Pored klasika koji se nose iz sezone u sezonu, postoje, naime, komadi koji, ako je verovati stručnjacima, imaju svoj rok trajanja. Modni stilisti tako su izdvojili četiri jesenjih trendova koje bi trebalo ostaviti u prošlosti i zameniti ih nekim novim komadima.

Foto: Unsplash.com

Iznošene majice i trenerke

Pandemijska moda fokusirala se na sve što se tiče sporta, a stilisti kažu da sada svet mode opet kreće prema složenijem i definisanijem izgledu. Ako pitate njih, trenerke bi trebao zameniti kašmir i fini džemperi. Komade u kojima smo živeli proteklih godinu i po trebalo bi poslati u penziju i vratiti se "normalnoj" odeći, smatraju stilisti.

Obično u jesen naša garderoba postane tamnija, ali ove godine, smatraju stilisti, treba da nosimo boje. Jarke boje koje su obeležile leto ne bi trebalo u potpunosti da napustimo.

Kompleti

U godini iza nas puno su se nosili pleteni kompleti, koji su često zamenjivali trenerke. No, kao i trenerke, i njih treba ostaviti iza sebe, kažu stilisti za portal “WhoWhatWear”. Umesto njih birajte ispletene prsluke, koji su savršen komad za slojevito, zabavno odevanje.

Obične helanke

Stilisti preporučuju da ove jeseni helankama ne dajete toliko prostora u svojoj garderobi kao što je to bio slučaj prošle sezone. Iako su udobne i lake za kombinovanje, postoje, kažu, i drugi komadi koji su jednako opušteni i odlično stoje. Stilisti, na primer, preporučuju jednodelne komade za odvažne i neustrašive.

Haljine sa izrezima

Stilisti smatraju da je vreme da odložite haljine s raznim izrezima. Između ostalog, temperature su sve niže, pa bi vam u njima, čak i s jaknom preko, moglo biti itekako hladno. Umesto njih birajte maksi haljine. I one su inače veliki letnji trend koji laska svim oblicima tela, ali savet stilista je da svojoj omiljenoj maksi haljini dodate džemper “oversize” kroja i čizme i dobićete savršenu i udobnu kombinaciju.

Autor: Z.L.

#moda