AKTUELNO

Pre svega, nećete se razboleti zbog mokre kose. Brzi zdravstveni kurs: obična prehlada je uzrokovana virusom koji nema nikakve veze sa temperaturom ili vlagom vaše kose. Međutim, to ne znači da spavanje sa sveže opranom kosom treba da postane vaša navika.

Zašto? Zato što je mokra kosa najslabija, što znači da kada idete u krevet sa kosom koja je natopljena vodom, možete je zaista oštetiti tokom sna i ubrzati lomljenje.Međutim, treba naglasiti da spavanje sa mokrom kosom neće izazvati primetne negativne posledice, ali svakako nije preporučljivo raditi to svaki drugi ili treći dan.

Foto: Pexels

Spavanje sa vlažnom kosom takođe može ubrzati rast bakterija i plesni na skalpu i jastuku, ali ova teorija još nije naučno potvrđena. Ali imajte na umu da ako imate problema sa skalpom (alergije ili perut), vaša kosa treba da bude suva pre spavanja.

Zaključak: spavanje sa mokrom kosom neće izazvati više štete svaki put. Ali da biste smanjili rizik od oštećenja kose (ili onih koji su zabrinuti zbog alergija i stanja skalpa), kosa se uvek mora potpuno osušiti pre spavanja.

Autor: Pink.rs

#Kosa