AKTUELNO

Možda još mislite da pranje kose nije neka velika nauka: nakvasite je, nanesete šampon i regenerator, a zatim isperete.

Ali, postoje ti mali trikovi, kojima vaša kosa nakon pranja može da izgleda još lepše. Zato sledeći put nakvasite kosu i onda je dva puta operite šamponom bez sulfata. Prvi puta neće biti puno pene, ali drugi put hoće.

Stručnjaci iz oblasti lepote ističu da će nam tako kosa biti jača, sjajnija i zdravija, ali ono s čime se morate pomiriti jeste da se takva neverovatna transformacija neće dogoditi preko noći. Promenu ćete videti i osetiti nakon pranja, ali će najbolji rezultati biti vidljivi tek za nekoliko nedelja, a kod nekih žena i nekoliko meseci, u zavisnosti od stanja u kom se nalazi njihova kosa.

Tajna uspeha ovog trika leži u jednostavnoj stvari: kada prvi put operete kosu, uklanjate prljavštinu, a tek s drugim pranjem, dobijamo sve prednosti koje nude ovi proizvodi, bez kojih ne možemo zamisliti život.

Takođe, stručnjaci ističu da vam je potrebna prilično mala količina šampona za pranje, pod uslovom da koristite odgovarajući i kvalitetan, a njegovim preteranim korišćenjem može zapravo ostaviti vašu kosu masnom.