AKTUELNO

Istraživanje u kome su žene odlučivale o tome kakav ih muškarac privlači pokazalo je da brade ima veliku ulogu prilikom izbora partnera.

Da li vam se više sviđa sa ili bez brade?

Naime, pokazalo se da guste malje na licu sa sobom nose veliku dozu muževnosti, a to je ono što žene žele.

Bogata brada upotpunjuje liniju muževnosti, menjajući oblik lica frajera i time ga čineći još atraktivnijim jer, realno, niko ne voli muškarca koji je previše ženstven, ali ni previše muževan.

Toj ideji pridodajte i činjenicu da brada asocira na testosteron, koji upućuje na zrelost. Sve su to delovi recepta za muškarca s kojim ćete naprosto uživati u vezi.

Puna brada može maskirati muževno lice koje bi možda zanemarili.

Istraživanje koje je rađeno pre par godina pokazalo je da od 8520 žena, 8520 žena (dakle, sve žene) radije biraju muškarce s bradom onda kad su im predstavljene fotografije bradatih i nebradatih muškaraca.

Muškarci izdašnih brada smatrani su materijalom za udaju, dok su muškarci glatkih čeljusti poput bebine guze smatrani materijalom za neobaveznu vezu.

Naravno, kada se kaže muškarac sa bradom, ne misli se na neuredne i zapuštene brade već kada se radi o primerku koji nosi bradu kao stil, odnosno brine o frizuri na lici, pre svega kada je higijena u pitanju, ali i oblikovanje.