AKTUELNO

Prirodna maska za lice najbolji je izbor za brzo ulepšavanje kada nemate dovoljno vremena za kozmetičarske tretmane ili dovoljno novca za botokse ili hijalurone.

Priprema ove savršene maske je izuzetno jednostavna, a maska sadrži samo par sastojaka koje svi imamo u kuhinji. Veoma je važno da pre pripreme ove maske napravite pripremu lica. Uradite piling lica i umijte se. Piling lica možete uraditi i jednostavno tako što pomešate med i šećer, utrljate u lice par minuta i isperete.

Foto: Pexels

Zelena maska s pomlađujućim efektom

Sastojci:

200 gr spanaća200 gr zelenog kelja1/4 šoljice ekstra devičanskog maslinovog ulja1/4 šoljice kisele pavlakePriprema:

Kratko prokuvajte kelj i spanać. Procedite i stavite povrće u blender. Dodajte maslinovo ulje i kiselu pavlaku. Izmiksajte.

Nanesite ovu zelenu masku na očišćeno lice i vrat. Možete se poslužiti i četkicom ili špatulom. Držite oko 8 minuta za puni učinak. Isperite mlakom vodom pa završite s hladnom kako bi zatvorili pore. Koristite 1 -2 puta nedeljno.

Mešavina može stajati oko nedelju dana u frižideru.

Glavni delotvorni sastojci koji daju odličan pomlađujući efekt ovoj maski su lutein, E vitamin i mlečna kiselina.

Istraživači sa Univerziteta Harvard tvrde kako snažan antioksidant lutein, koji se obilno nalazi u tamno zelenom lisnatom povrću, osim očiju, može zaštititi kožu od slobodnih radikala i raznih, a posebno foto oštećenja. Istraživači takođe tvrde da je vrlo korisno primeniti lutein (osim oralno) odmah na površinu kože!

Kod naučnih istraživanja korištenja luteina na zreloj koži, rezultati su bili zapanjujući. Povećanje elastičnosti kože je bilo 68%, hidratacija kože poboljšana je čak za 82%, a nivo lipida se povećao za 63%.

Autor: Pink.rs

#Maska