AKTUELNO

Problem sa masnom kosom može oduzimati dosta vremena iz prostog razloga što u ovom slučaju moramo često da peremo kosu kako bismo izgledeali uredno, a pored toga ne radimo ništa što će popraviti situaciju.

Umesto što je perete gotovo svako drugo veče, pripremite pakovanje sa kurkumom koja uklanja višak sebuma i stimuliše rast kose. 

Napomena: Kurkumu za kosu ne bi trebalo da koriste plavuše, jer ovaj lekovtiti začin ispušta jaku žutu boju i plava kosa bi mogla da dobije primese žute, a to je ono što svaka plavuša želi da izbegne.

Od kurkume možete napraviti različite maske za kosu - jedna je posebno blagotvorna, a pravi se od samo 3 sastojka. Kombinacija kurkume, kokosovog ulja i žumanca daje kosi sjaj, snagu i elastičnost i pomaže u održavanju teksture kose i štiti vrhove od kidanja. Koristite ovaj recept sa maskom od kurkume jednom nedeljno za održavanje jake, sjajne kose i zdravog vlasišta.

Foto: Pexels

Pomešajte četvrtinu kašičice kurkume i jedno žumanca sa kašikom kokosovog ulja (možete koristiti i više ulja u zavisnosti od dužine kose). Dobro mešajte da se smesa sjedini, a kosu navlažite mlakom vodom.

Nanesite masku po celom temenu, od vrha do samih krajeva kose. Ostavite masku da odstoji 30 minuta, a zatim operite kosu šamponom i mlakom vodom. Ne koristite vruću vodu dok masku ne isperete sa kose, jer se žumance može stegnuti i teže ćete očešljati kosu.

Autor: Pink.rs

#Frizura