AKTUELNO

Toliko puta smo pisali o različitim metodama ulepšavanja i nege tela, koji su garancija za mladalački ten, glatku kožu, zdravu kosu sa sjajem, blistav osmeh, i verujemo da su vam sve te informacije itekako bile od koristi kada su u pitanju vaše navike u svakodnevnoj nezi.

Ono što želimo ovog puta da podelimo sa vama jeste kako se oni razlikuju od meridijana do meridijana kada su tradicionalne metode ulepšavanja u pitanju. 

Egipat

Prema verovanju, Kleopatra je prva žena koja je otkrila blagotvorna dejstva mlečne kupke za lepotu i mladalački izgled kože, pa se ovaj ritual ulepšavanja istorijski vezuje za Egipat. Vrlo lako ga i vi možete primeniti u svojoj beauty rutini:

U svoju uobičajenu kupku dodajte i 1 do 2 litre toplog punomasnog mleka, kao i 100 g meda. Nakon 15-20 minuta ove kupke, vaša koža će postati osetno mekša i elastičnija, a redovnom primenom ovog tretmana, sigurno ćete unaprediti svoju negu tela, i to na potpuno prirodan način, sledeći primer egipatske kraljice.

Kolumbija

Latinoamerikanke su nadaleko poznate po svojoj raskošnoj lepoti i ženstvenosti. Da li ste znali da je osnovni sastojak njihove nege tela, lica, kao i kose, kada su prirodne metode u pitanju, avokado? Ove egzorične dame vam savetuju da obavezno i sami proverite njegova magična svojstva!

Foto: Pexels

Kina

Svaka pripadnica lepšeg pola, kao bitan deo nege kože lica, vodi računa o tome da suzbije pojavu bora, odnosno da uspori proces starenja.

Pored brojnih savremenih metoda i tretmana, poovm pitanju od velike pomoći mogu biti i tradicionalni tretmani, možda baš oni koje primenjuju Kineskinje, a koji su vrlo jednostavni. Oni koji su najpopularniji se sastoje u natapanju lica pirinčanom vodom u trajanju od 20 minuta - efekti zatezanja kože će biti i više nego vidljivi.

Verujemo da ćete se sigurno odlučiti da isprobate ovu tradicionalnu metodu ulepšavanja za mladalački izgled vašeg lica.

Australija

U Australiji brojne dame se u okviru svojih redovnih rituala ulepšavanja koriste čudotvornim svojstvima zelenog čaja kao snažnog antioksidansa. Predlog za vas može biti da dodate nekoliko supenih kašika ovog napitka vašem šamponu za kosu, i vrlo lako ćete se otarasiti peruti i problema iziritirane kože glave.

Foto: Pexels

Japan

Japanke su poznate po svojoj porcelanskoj koži, a zasluge ipak ne pripadaju samo njihovim genetskim predispozicijama, več i načinu negovanja. Strogazaštita od sunca, dugi rukavi, uvek suncobran u ruci, za razliku od zapadnjačke kulture koja propagira preplanuli ten, garancija su mladalačkog izgleda.

Grčka

Kao što ste već pretpostavili, beauty recepture ovih mediteranskih žena mahom se temelje na jednom sastojku - maslinovom ulju. Osim što ga možete koristiti za negu kože u cilju njene hirdatacije, maslinovo ulje može poslužiti i kao fantastična maska za vašu kosu - 150 ml jogurta pomešajte sa 2 supene kašike ulja, nanesite na opranu i mokru kosu, ostavite da deluje 5 minuta, pa isperite. Vaša koža će, uz redovnu primenu ovog tretmana, biti mekša i zdravija.

Skandinavija

Skandinavski tip definitvno je spcefičan kada je ženska lepota u pitanju. Ove dame sa severa Evrope, kako bi zaštitile svoju osetljivu kožu svetle puti od starenja i prekomernog isušivanja, primenjuju jedan vrlo jednostavan tretman - umivaju se mineralnom vodom. Takođe, izbegavaju jako sunce i ishranu dobrim delom baziraju na namirnicama bogatim omega-3 masnim kiselinama.

Autor: Pink.rs

#NEGA