AKTUELNO

Jedan jedini sastojak zadužen je za savršenu kožu japanskih žena!

U pitanju je najobičniji pirinač. Osim što je on sve samo ne običan kada je efekat koji ima na kožu u pitanju.

Japanska maska za lice

Čuveni recept na bazi pirinča, mleka i meda sada je poznat kao japanska maska za lice i tajno oružje gejši u borbi protiv starenja. Japanske žene su zaista vrlo mladolike, pa ovaj recept možda i radi. Uostalom, nije na odmet proveriti!

Potopite tri kašike običnog pirinča za kuvanje u hladnu vodu i stavite na šporet da provri. Dok se pirinač kuva, pripremite jednu kašiku mleka i kašiku meda. Maske za lice od meda su takođe potpuni hit za kožu. Kada procenite da je pirinač gotov, sklonite ga sa vatre i procedite.

Foto: Pixabay.com

Vodu u kojoj se pirinač kuvao ne morate da bacite!

Oceđen pirinač ispasirajte. To možete uraditi običnom kašikom, ne morate striktno koristiti blender. Ovako usitnjen pirinač je lakši za nanošenje na kožu lica. Dodajte ostale sastojke i lepo ih sjedinite.

Na čistu kožu, a to podrazumeva da ste umili lice mlakom vodom i penom, prstima raspoređujte masku. Maska će pod prstima biti malo lepljiva zbog prisustva meda, pa bi trebalo da lepo prijanja uz kožu lica. Ostavite je da deluje nekih pola sata, pa je skinite peškirom natopljenim vodom.

Maska za lice od pirinčane vode

Pirinčana voda nikako nije otpad, jer su u njoj sačuvani svi gore nabrojani dragoceni vitamini za kožu lica.

Procedite pirinač i višak vode stavite u neku manju flašicu u frižideru. Po potrebi iskoristite vodu za čišćenje i balansiranje kože lica, bez ispiranja.

Najbolje je da na tufer sipate malu količinu pirinčane vode i uveče pred spavanje prebrišete lice. Mnogi ovu mešavinu nazivaju prirodnim tonikom za lice. Ipak, pirinčanu vodu čuvajte svega nekoliko dana u frižideru da se ne bi pokvarila ili nakupila mirise, pa po želji ponovo napravite nove rezerve ovog prirodnog tonika.

Za uklanjanje bora nešto bolja se pokazala mešavina pirinča, mleka i meda.

Autor: Pink.rs

#pirinač