AKTUELNO

Ako ovo uradite tokom pranja kose, podstičete vašu kosu da brže raste!

U kozmetici postoje razni tretmani i proizvodi koji podstiču rast kose, ali hajde da počnemo sa nečim nežnim, prirodnim i jednostavnim – pranjekose.

Pranje kose, odnosno čišćenje kože glave i korena kose nije samo stvar higijene, već možete podstaći brži rast kose. Naša kosa je svakodnevno izložena čitavom spektru nepovoljnih uticaja na vasište, kao što su nečistoće, bakterije, ličenje lojnih žlezda, prašina…

Stričnjaci ističu da je samo vlasište, usled znojenja i prljanja, pogodno za razvoj bakterija koje mogu usporiti rast kose. Zbog toga je važno da detaljno i pažljivo, uz masažu, redovno perete kosu i oslobodite kožu glave nepovoljnih činioca.

Kosa koja je često treitrana proizvodima za oblikovanje kose podložnija je prljanju i rast vlasi se usporava. Zato se potrudite da smanjite korišćenje ovakvih kozmetičkih proizvoda. Takođe, važno je da izaberete šampon i regenerator koji su zaista pogodni za vaš tip kose, a kako biste bili sigurni da ste izabrali pravi, konsultujte se sa stručnjakom.

Masaža glave tokom pranja je savršen stimulans za rast kose. Počnite jagodicama prstiju da trljate kožu glave od čela, pa sve do potiljka. Osim što pozitivno utiče na kosu, masaža glave je sjajan način da se opustite.

Tokom ispiranja šampona menjajte temperaturu na tušu, ali ne naglo toplo-hladno, već na toplije i mlako. Zbog promena temperature pojačan je protok krvi u gornjim slojevima epidermisa, koji usklađuje sve procese rasta i regeneracije vlasišta. Ovo je posebno efikasno za tanku kosu kojoj je potrebno dodatno toniranje kože.

Budite nežni prema svojoj kosi.odrešenim trikovima tokom pranja.

Autor:

#Kosa

#Lepota

#Zdravlje