AKTUELNO

Možemo reći kako leto svake godine napravi pravi mali zaokret naše kozmetičke torbice, pa tako uprkos nepodnošljivim temperaturama ne dižemo ruke od svoje omiljene beauty rutine.

Istina je kako svako godišnje doba postavlja neka nova pravila kojih se moramo pridržavati ako želimo da naš izgled bude besprekoran, a ništa drugačije nije ni kada je nega kose u pitanju.

Foto: Pexels

Iako vam se možda na prvi pogled ne čini tako, no nega naše kože i kose u mnogočemu je slična. Tokom leta kosa je baš kao i koža izložena mnogim spoljnih faktorima, poput UV zračenja, dehidrataciji, znojenju, no često je slučaj i taj u kojem i mi sami svojom pogrešnom negom doprinosimo njenom beživotnom izgledu.

Korišćenje proizvoda koji su po našu kosu dosta 'teški' te koji je dodatno isušuju najčešća je greška koju leti radimo u nezi kose, a brojne hemikalije koje sadrže ti proizvodi mogu biti posebno štetne, pogotovo ako se kombinuju sa znojenjem što na kraju dovodi i do iritacije vlasišta. No, kako ne bismo ovu priču o nezi kose pretvorili u horor priču, postoji nekoliko izvrsnih trikova zbog kojih će vaša kosa biti prekrasna i zdrava tokom celog leta.

Foto: Unsplash.com

Za početak u svoju negu uvrstite ulja za kosu koja će je dubinski negovati te štititi od suvoće vlasišta. Posebno obratite pažnju na ulja koja su bogata esencijalnim masnim kiselinama i vitaminom E jer ćete tako najefikasnije sprečiti njeno oštećenje. Jednom nedeljno natopite svoju kosu uljem i to pre njenog pranja jer ćete tako izbeći masni izgled kose. Baš kao i kožu, kosu je takođe potrebno štititi od sunca, stoga uvek na glavi nosite šešir s velikim obodom, a takođe možete na vrhove kose naneti i malo preparata za negu kose sa zaštitnim UV faktorom.

Takođe tokom sunčanja kremu za zaštitu od sunca možete slobodno iskoristiti i za svoju kosu te tako izbeći njeno oštećivanje. Kako je leti sve znatno opuštenije, tako bi se trebali ophoditi i prema svojoj kosi - jednostavno je pustite da diše. Mali odmor od ukosnica i gumicama koje su najčešće i glavni krivci za njeno pucanje vaša će kosa itekako znati ceniti!

Autor: Pink.rs

#Kosa