AKTUELNO

Ne morate biti stidljivi, nervozni ili samokritični pre nego što krenete na depilaciju, ali nekoliko stvari morate znati kako bi vaš tretman bio bezbedan i na kraju - gladak!

Eksperti za depilaciju podelili su odlične savete za one koji prvi put odlaze na depilaciju u salon. Za najbolju depilaciju bikini zone i nogu, imajte u vidu sledeće:

Pripremite svoju kožu

Morate pripremiti kožu pre depilacije kako biste postigli najbolje rezultate. Odradite nekoliko pilinga i hidrirajte kožu nedelju ili dve pre nego što zakažete termin. Ovo će otvoriti pore na koži, i dlačice će se lakše otklanjati.

Brijanje je vaš najveći neprijatelj!

Ako želite da budete bez dlačica što duže moguće, trebalo bi da ih puštate tri do četiri nedelje pre odlaska u salon. To znači da nema brijanja u međuvremenu – ako ne pustite dlačice da porastu dovoljno, ne samo da će depilacija biti bolna, već će i ponovni rast početi kroz nekoliko dana!

Prepustite stvar profesionalcu

Ne pokušavajte da se depilirate sami kod kuće osim ako niste iskusni u tome. U suprotnom, koža će vam pomodreti. Zaista se neće isplatiti novac koji ste dali za depilacioni set.

Foto: Unsplash.com

Izaberite dobrog kozmetičara

Svi saloni pružaju uslugu depilacije, ali nisu svi jednako dobri u tome. U vašem najboljem interesu je da kozmetičar bude vešt i detaljan.

Vruć vosak je jedno od rešenja

Proverite da li vaš kozmetičar koristi isključivo vruć vosak za osetljiva područja kao što su prepone, pazuh i lice. Hladan vosak je odličan, ali ne bi ga trebalo upotrebljavati u tim zonama jer nije blag kao što je vruć vosak i boleće vas. Ako je to slučaj u salonu u vašem kraju, bežite koliko vas noge nose!

Nemojte plivati 24 sata

Ako ste se izdepilirali neposredno pre odlaska na odmor, hidrirajte kožu jer bazen, spa centri i more mogu dosta isušiti kožu. Naravno, izbegavajte ulazak u vodu dok ne prođe 24 sata, kako biste izbegli infekcije.

Foto: Pexels

Budite oprezni kada se sunčate

Šta god da radite, ne izlažite izdepilirane delove tela suncu dok ne prođe dva dana od depilacije! Osetljiva koža može vrlo brzo izgoreti i što može prouzrokovati pojavljivanje fleka (koje su trajne!).

Kako se izboriti sa uraslim dlakama

Crvena zadebljanja ispod kože ukazuju na uraslu dlaku, što se može desiti kada se dlaka pokida u toku depilacije (razlog više da nađete dobrog kozmetičara), ili kao rezultat loše nege. Praktikujte blagi piling nakon tretmana i poboljšanje će biti vidno.

Probajte preparate koji će usporiti rast dlaka

Ne postoji magična krema koja će kompletno zaustaviti rast dlačica, ali ima nekih koje će ga usporiti. Probajte neki i videćete da će duže vremena proći pre nego što počne ponovni rast.

Pogledajte iza sebe!

Setite se da svaka priča ima dve strane, a u ovom slučaju govorimo o vašoj drugoj (čitaj: zadnjoj) strani. Dobra depilacija bi trebalo da vam otkloni i dlačice sa zadnjice!

Autor: Pink.rs

#depilacija