AKTUELNO

Šiške nalik zavesama prikladnije su za ravnu i blago talasastu kosu, prenose mediji.

- Kosa ne sme da bude prekratka jer vam treba pravilnija pravougaona silueta. Prekratka kosa daje više kvadratne siluete, koja ne izgleda tako dobro otkriva frizer Džon Pulitano.

S druge strane, žene s kovrdžavom kosom trebale bi da izbegavaju ovaj tip šiški obzirom da u njihovom slučaju održavanje zahteva puno više vremena i pažnje.

Što se njihovog održavanja uopšte tiče, kao i u slučaju ravnih šiški, odlazak frizeru uvelike je određen brzinom rasta kose.

– Ovaj stil zahteva redovno šišanje kako bi se osiguralo da izgleda sveže i zahteva svakodnevno oblikovanje ako imate kovrdžavu kosu, ističe frizerka Maraja Rota.

Za razliku od kratkih ravno odrezanih šiški, ove nalik zavesama zbog svoga oblika i ležernijeg izgleda omogućuju koži ispod njih da diše pa su izvrstan kompromis u letnim danima. A sudeći prema aktualnim strujanjima u svetu oblikovanje kose, čini se kako će u mesecima pred nama vladati njihov mekši oblik.

On svoju popularnost uveliko duguje latino divi Dženifer Lopez. Stvarno je teško ne poželjeti da odete frizeru kada ugledate njenu frizuru.

#moda

#šiške