AKTUELNO

Trepavice su ključne kada je lepota oka u pitanju i bez maskare ne možemo ni da zamislimo šminkanje. Probaj da prilikom šminkanja, izostaviš maskaru i videćeš da nešto fali.

Ako želite da vaše trepavice izgledaju gušće bez stavljanja veštačkih, postoji par trikova koji će vam u tome pomoći.

1. Ishrana trepavica

Trepavicama kao i kosi treba ishrana da bi ostale jake, sjajne. One kao i vlasi u kosi mogu da se siuše i psotanu krte i lomljive. Zato im morate pružiti dodatnu negu. Svako veče pre spavanja namažite ih vazelinom koji će im preko noći pružiti potrebnu hidrataciju.

Foto: Pexels

2. Koristite uvijač za trepavice

Neke od vas sigurno imaju sreću da su se rodile sa lepim izvijenim trepavicama, ali većina devojaka ima trepavice koje rastu pravo i nemaju luk koji čini njihovu lepotu. Vama je neophodan uvijač trepavica. On se koristi isključivo na suvim trepavicama, pre stavljanja maskare. Ako želite bolji efekat, blago ga zagrejte fenom, ali budite oprezne - ne sme da bude previše vruć kako vas ne bi povredio! Namesite ga najpre uz sam koren trepavica, pa pritisnite. Zatim ga pomerite na sredinu, pa pritisnite i na kraju uvijte i sam vrh.

3. Skinite višak proizvoda

Samo pakovanje maskare je napravljeno da kada izvlačite četkicu skine višak proizvoda, ali bi svakako trebalo da i same to uradite trljajući je o rub bočice. Ovao ćete sprečiti stvaranje grudvica koje nastaju zbog previše proizvoda.

4. Nikada ne cimajte četkicu napolje i nazad u bočicu

Tako ćete učitniti da se ona brže osuši. Ako želite više proizvoda, ubacite četkicu i polako je okrećite unutar bočice.

5. Minimum dva sloja

Da bi maskara zaista imala efekta neophodno je da stavite minimum 2 sloja. Prvi neka bude što tanji tek da oblikuje trepavice. OStavite da se osuši, pa nanesite drugi ili čak i treći sloj ako želite gušće trepavice.

Autor: Pink.rs

#trepavice