AKTUELNO

Naučno govoreći, celulit je rezultat metaboličkih poremećaja u potkožnoj masti.

Suprotno uvreženom mišljenju, ovo nije bolest - svi imaju celulit, samo se faze razlikuju. Vidljivost celulita zavisi od mnogih faktora: genetike, nivoa svakodnevne aktivnosti, ishrane i pravilne nege. Već smo razgovarali o hrani i napicima koje je najbolje izbegavati da biste se rešili celulita. Brojne korisne navike takođe mogu pomoći u ovome - o njima govorimo u nastavku.

Suva masaža četkom

Masaža suvim četkanjem podstiče protok limfe i cirkulaciju krvi, uklanja mrtve ćelije kože i podstiče stvaranje novih. Redovnim sprovođenjem ovog postupka, koža na problematičnim mestima se zateže, a „kvrge“ celulita postaju manje primetne. Takođe pokušajte da započnete jutro skokovima zbog limfne drenaže, oni će pomoći ne samo da povećaju protok limfe, već i da se brže probudite.

Za masažu koristite četkicu sa prirodnim čekinjama, prolazeći kružnim pokretima kroz sva "problematična" područja.

Foto: Pixabay.com

Pravilna nega

Tržište kozmetike sada je toliko bogato i raznoliko da se čini da možete pronaći rešenje za bilo koji problem. Kada birate anticelulitnu negu, treba da budete svesni da bez pravilne ishrane i bar minimalne fizičke aktivnosti neće biti delotvorna. Međutim, ako su oboje prisutni u vašem životu, specijalizovana kozmetika će vam pomoći da ubrzate pojavu rezultata. Izaberite proizvode sa kafom (to mogu biti pilinzi ili kreme sa dodatkom kofeina), keramidima i prirodnim uljima. Takvi proizvodi mogu pomoći vašem telu podsticanjem limfnog toka, što dovodi do smanjenja pojave celulita i zatezanja kože, zbog čega će ona delovati glatko i elastičnije.

Više vode

Ispravna ravnoteža vode u telu je ključ lepote i zdravlja. Naučno je dokazano da se čak i uz minimalnu dehidrataciju tela (nedostatak 3-4% tečnosti) postojeći celulit snažnije manifestuje, a novi se može pojaviti tamo gde ga nije bilo. Pokušajte da pijete 2 litra čiste vode (vode, a ne tečnosti) dnevno. Ovo će pomoći ne samo da se rešite omražene „narandžine kore“, već i značajno poboljšati celokupno zdravlje.

#Celulit

#Lepota