AKTUELNO

Ako ste odlučili da je vreme da prestanete da se oslanjate na svoj telefon kako biste znali koliko je sati, ono što će vam u tom slučaju trebati je ručni sat.

Pre više od dve decenije kada su ručni satovi ustupili mesto prikazima vremena na telefonu, možda ste u svom posedu i imali neki lep primerak, koji danas verovatno ne odgovara vašim godinama. A možda ste jednostavno rešili da svoj ručni zglob ulepšate nekim zanimljivim primerkom u vidu sata. Kakav god da je slučaj, trebalo bi da ispoštujete jedno pravilo koje se tiče pronalaženja sata koji odgovara – odraslim osobama.

Istina, ovo pravilo je vrlo nezahvalno jer su oversized varijante satova u trendu i teško im je odoleti. Međutim, ono čega ste i sami svesni jeste da su takvi satovi namenjeni mlađoj populaciji. Vama je s druge strane potrebno nešto što deluje proporcionalno na vašoj ruci, i što ne odudara od pojave jedne dame.

Foto: Pixabay.com

PRAVILO: Lice vašeg sata ne sme da bude veće od dve trećine vašeg zgloba.

Ovo pravilo se odnosi na satove svih oblika – kvadratne, pravougaone, kružne. Ako ne želite nesvesno da prekršite ovo pravilo, kružni satovi su vaš pouzdan izbor. Takođe treba da vam skrenemo pažnju na to da kaiševi satova od kože i tkanine čine da sat izgleda elegantnije u odnosu na metalne narukvice.

Ukoliko imate zaista mali zglob, satovi srednje veličine prečnika od 32-36 mm će vam najbolje odgovarati.

#Sat