AKTUELNO

Ako vam ne radi pegla za veš ili je prosto nemate u blizini, evo nekoliko saveta kako da rešite problem izgužvanih stvari.

Umesto da odložite stvar koju želite da obučete, jer nemate kako da je ispeglate, koristite ove efikasne načine i ispravite vašu odeću na veoma lak i brz način.

Pomoću Pare stvari se vrlo lako peglaju. Zato kada odete da se tuširate ponesite i izgužvanu odeću, okačite je negde pored kabine i vodu pojačajte na što toplije. Za nekoliko minuta vaša odeća će izgledati kao tek opeglana.

Foto: Unsplash.com

Fen za kosu. Možete malo nakvasiti stvar i potom vrelim vazduhom prelaziti preko nje dok se ne izravnja. Dobra zamena je i presa za kosu.

Ako imate neku malu metalnu posudu, npr. metalnu šolju to vam takođe može pomoći. Zagrejte šolju vrelom vodom, i dnom pređite preko neravnina na odevnom predmetu.

Napravite takozvani "sprej za peglanje" tako što ćete pomešati vodu, omekšivača za veš i malo sirćeta. Sipajte u flašicu sa raspršivačem, isprskajte odeću na daljini od oko 30 centimetara i sačekajte da se osuši.

Stavite majicu ili drugi komad odeće na neku ravnu površinu i preko nje stavite mokar peškir. Peškir jako pritisnite preko majice i nabori će se ispraviti. Ostavite majicu da se osuši i bićete spremni za izlazak.

Autor: Pink.rs

#Odeća