AKTUELNO

Verovali ili ne, ljuska krompira može da ukloni sede vlasi na vašoj kosi ili bar tako tvrdi doktor Entoni Jun u emisiji Rejčel Rej. Naime, on je doveo modela sa prosedom kosom, i pokazao kako to sve funkcioniše.

Objasnio je šta vam je sve potrebno da biste ovo izveli. Ovaj način uklanjanja sedih nije skup - sve što vam treba jesu ljuske krompira, malo vode i četkica za nanošenje.

Foto: Pixabay.com

Priprema:

Šolju ljuski krompira i dve šolje vode sipati u šerpu, pa zagrejati do ključanja. Kad provri, smanjiti temperaturu i ostaviti da lagano krčka 5 minuta. Skloniti sa vatre i ohladiti, pa procediti kroz cediljku.

Trebalo bi da dobijete tečnost braon boje. Dobijenom tečnošću namažite sede pramenove pomoću četke, kao u videu. Možete koristiti četku za farbanje ili onu za premazivanje testa, ali je u tom slučaju više ne koristite za pripremu hrane.

Pre nanošenja tečnosti od ljuske krompira, kosu operite na standardni način, šamponom, i osušite. Entoni savetuje da napravite veću količinu ove tečnosti i sipate je u praznu, opranu bočicu od šampona i koristite je nakon svakog pranja, posle šamponiranja i ispiranja.

Autor: Pink.rs

#krompir