AKTUELNO

Ako ste se ikada postideli u frizerskom salonu jer su vas prekorili zbog najobičnijeg šampona koji koristite - znamo kako vam je. Nije da svi imamo i želju i sredstva da koristimo preskupe preparate za održavanje kose.

Međutim, čak se i profesionalci slažu da nema razloga da ne skladištite omiljeni "kopriva" šampon - ako on daje rezultata na vašoj kosi. Često se dešava da i najskuplji proizvodi ne mogu da učine ništa bolje od obične "koprive" ili "kamilice".

Bitno je samo da koristite što blaži šampon, kako se ne biste otarasili važnih ulja. Takođe, da biste se osigurali da će kosa u potpunosti primiti balzam, odnosno regenerator, iscedite sav višak vode posle pranja i tek ga onda nanesite.

Foto: Unsplash.com

U međuvremenu pripazite na ove rečenice koje frizeri često izgovaraju a NIMALO nisu tačne.

Morate sređivati krajeve na svakih šest sedmica - ko ima toliko i vremena i novca da se stalno šeta po salonima? Toliko "štrickanje" uglavnom nije neophodno, to zavisi od tipa kosa i od toga šta želite da postignete.

Sređivanje krajeva će pomoći vašoj kosi da brže raste - netačno. To će možda činiti da vam kosa deluje zdravije, ali baš nikako neće uticati na brzinu njenog rasta.

Nikada nemojte sami da sečete krajeve - ako imate oštre makaze ne postoji nijedan dovoljno dobar razlog da sami ne sredite ispucale krajeve.

Stepeni čine da kosa izgleda gušće - da, kada je valjano šišana, stepenasta kosa može da izgleda gušće. Ipak, ako vam dlaka nije pretanka ili ako imate gustu kosu - stepenasto šišanje neće dati nikakav efekat.

Autor: Pink.rs

#frizer