AKTUELNO

Svaka žena žudi za lepom kožom i svežim tenom, a ako se pridržavate ovih 9 koraka to više neće biti samo lepa želja.

Uz malo truda i vi ćete moći da savetujete svoje prijateljice kako da dostignu željeni izgled.

1. PRIRODNA NEGA

Koristite proizvode za negu kože koje ste same napravile. To ne mora uvek biti dug i dosadan proces. Kada kuvate, možete koristiti upravo te sveže namirnice, i naneti ih na lice. Jednostavna maska za lice koja se sastoji od antioksidanata je maska od jagoda i meda.

2. ODMOR

Kvalitetan san je osnovni preduslov za svež ten. Držite tehnologiju što dalje od vas i vaše spavaće sobe.

3. VEŽBANJE

Milion puta ste već čuli da je vežbanje neophodno za lepu kožu. To ne znači da se morate svakodnevno baviti intenzivnim treninzima. Dovoljno je i jutarnje razgibavanje ili deset minuta disanja, koje će vam pomoći da se opustite.

4. HIDRATACIJA

Koristite sprej za hidrataciju kože. Tokom celog dana nanosite na kožu i preći će vam u naviku. Naravno, ne zaboravite i da unosite dosta tečnosti.

Foto: Pexels

5. RUTINA

Možete otići kod svog dermatologa da vam preporuči svakodnevnu negu koju ćete koristiti. Ili je sami možete osmisliti. Važno je da kada pronađete svoju savršenu kombinaciju za negu kože, da je se redovno i pridržavate!

6. PREVENCIJA

Kao što pijete vitamine da biste sprečili pad imuniteta, tako je neophodno da unapred razmišljate i o svojoj koži. Konsultujte se sa svojim dermatologom koje korake treba preduzeti da bi vam koža što duže izgledala lepo.

7. UV ZAŠTITA

Koristite obavezno kreme sa zaštitnim UV faktorom. Štitite svoju kožu zaštitnim faktorom koji ide od 30 pa naviše. Ukoliko izlazite na duže vreme ponesite ga sa sobom, kako biste mogle ponovo da nanesete zaštitni sloj.

8. MASKE

Maske su neizostavni deo nege kože. Pronađite par sastojaka koji odgovaraju vašem tipu kože. Posle ih redovno upotrebljavajte, rotirajući ih, tako da ne koristite konstantno iste sastojke.

9. SREĆA

Koža se ne neguje samo spolja. Živite ispunjenim životom, budite srećne i opuštene i to će se odraziti i na izgled vašeg lica!

Autor: Pink.rs

#NEGA