AKTUELNO

Svaka žena želi dugu, gustu i zdravu kosu. Neke od ovih stvari su nam date po rođenju i na njih nažalost ne možemo uticati, ali kada je u pitanju oštećenost kose to se i te kako može srediti.

Česta pranja, preparati koje stavljamo na kosu, sušenje kose fenom, peglanje ili uvijanje, sve to šteti našoj kosi. Velika većina žena smatra da se oštećena kosa vidi golim okom, i da se najčešće manifestuje ispucalim krajevima, a zapravo oštećenu kosu ima ogroman broj žena a da to ni ne zna. 

Foto: Pexels

Zbog toga vam otkrivamo jedan trik pomoću kojeg ćete lako otkriti koliko vam je kosa zapravo oštećena a što je najbolje možete to uraditi same kod svoje kuće. Sve što vam treba je jedna dlaka i čaša vode. Napunite 3/4 čaše i ubacite dlaku u vodu. Ukoliko vlas ostane da pluta na površini nemate razloga za brigu, međutim ukoliko potone kosa vam je najverovatnije prilično oštećena.  Ovaj test zapravo otkriva koliko je vaša kosa porozna, odnosno koliko upija vlage. Ako je kutikula u dobrom stanju ona upija manje vode i ostaje na površini, ali ako je kutikula oštećena vlas će upiti vodu i pasti na dno.

Autor: Pink.rs

#Kosa