AKTUELNO

Tinejdžeri luduju za skupim patikama, ali ukoliko vam dete zatraži ovih nekoliko modela - samo se grohotom nasmejte!

Američki umetnik Metju Sena ostaće upamćen po tome što je uspeo da kreida najskuplje patike na svetu. Reč je o modelu Solid Gold OVO koje sada koštaju "samo" dva miliona dolara.

Ove, najskuplje patike na svetu, kada su proizvedene koštale su samo 100.000 dolara, ali je broj bio ograničen i cena je odletela u - nebo. Ove patike su prilično teške, pa ih retko možete videti na ulici.Zlatne patike nema niko u Srbiji

Ove patike nisu mogle da se vide na beogradskim ulicama, iako mnogi jutjuberi nose patike od 7.000 evra. Oni ove patike dobijaju od prodavaca da bi ih reklamirali.

Na drugom mestu najskupljih patika su "džordanke", ali ne bilo kakave. Američka reprezentacija je 1984. godine osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu. Deset godina kasnije, stare patike Majkla Džordana "Converse Fastbreak" prodate su za 190.000 dolara.

Na trećem mestu najskupljih patika su Buscemi 100 MM Diamonds, a koštaju 100.000 evra jer su izradu  ovih belih patika korišćeni 18 karatno zlato i dijamanti od 11,5 karata.

Među najskupljim patikama koje nose "obični smrtnici" su Air Jordan, a ubedljivo najskuplje nose broj 12 i nadimak "Flu Game", jer ih je slavni košarkaš nosio  kada je sa gripom igrao utakmicu. Koštaju oko 100.000 evra."Crveni oktobar" su najtraženije ulične patike i među kolekcionarima.Međutim, od svih dragocenih patika na ulici su mogle da se nađu Nike Yeezy 2 Red October koje koštaju oko 7.000 evra i veoma su cenjene među kolekcionarima.

#lepota i moda